Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Ένα μη παιχνίδι…

… Η καλές φίλες roadartist και Anastasia με κάλεσαν να συμμετάσχω σε άλλο ένα παιχνίδι blog σχετικά με φράσεις που θα απεύθυνα στους κυβερνώντες ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος. Αν και την τελευταία περίοδο, με τα μπλογκοπαίχνιδα, έχω καιρό να ανεβάσω ανάρτηση, εν τούτοις, επειδή θεωρώ κάπως ψυχοθεραπευτικό να βγάλω και εγώ το άχτι μου αποφάσισα να συμμετάσχω και ευχαριστώ θερμά τις φίλες για την πρόσκληση.

Καλησπέρα… Προσωπικά θεωρώ εδώ και χρόνια αυτούς που μας κυβερνούν:
-μαριονέτες μιας αδίστακτης άρχουσας κάστας ύποπτου πλούτου, που από κτήσεως αυτής της Χώρας (1830) ΔΕΝ αγαπάει τα γράμματα.
- γραικύλους και αδιάφορους και αναμφισβήτητα κατώτερους των περιστάσεων, καθώς διανύουμε την τελευταία 20ετία σταθερή οπισθοδρόμηση και διελκυστίνδα χαμένων ευκαιριών.
- Αγράμματους και άξεστους τραμπούκους και μπαταχτσήδες που θα τους άξιζε η τιμωρία που κάποτε επέβαλε στους ομοίους τους ο Βάρβαρος αλλά πατριώτης Οδυσσέας Ανδρούτσος.

Επομένως δεν νομίζω να παίζει σημαντικό ρόλο να απευθύνω τρεις φράσεις σε παπαγαλάκια που «μην μπορώντας τίποτε άλλο να πουν ξεροβήχουν και λένε καλησπέρα»… Θα ήθελα όμως να μπορούσα να έχω πει δύο φράσεις-ερωτήσεις-παράπονα σε δύο πολιτικούς άνδρες, που αναμφισβήτητα σημάδεψαν την πολιτική ιστορία της Ελλάδας και έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε κρίσιμες και σκοτεινές περιόδους. Ρόλο που καθόρισε τη ρότα αυτού του τόπου.

Στον Πρώτο, (από χρονολογικής απόψεως) τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, θα του έλεγα το εξής. Εσύ και η κάστα που εκπροσωπούσες και κυβερνήσατε και καθορίσατε τον τόπο ετούτο, είχατε ξεχειμάσει άπειρες φορές στα νιάτα σας στην Ευρώπη, Παρίσι, Λονδίνο κλπ. Οπότε ξέρατε με σαφήνεια και καθαρότητα τι εστί Ευρώπη. Πως επιτρέψατε αυτήν την χωρίς επιστροφή πολεοδομική καταστροφή της Χώρας? Πως κάνατε την Αθήνα Δαμασκό και Κάιρο (τα άσχημά τους μέρη), ενώ θα μπορούσε να γίνει τουλάχιστον όμορφη σαν τη Ρώμη? Ποιοι είστε εσείς που αποφασίσατε εν μια νυκτί, συντελεστές δόμησης που καταδίκασαν για πάντα τη χώρα να είναι τριτοκοσμική με ενεργοβόρες, οικονομικά ασύμφορες, και απύθμενης ασχήμιας πόλεις? Γιατί δεν αποτρέψατε την άναρχη δόμηση? Την πρώτη σας οκταετία είχατε την πολιτική δύναμη και εξουσία να επιβάλετε μια ρυμοτομική ανάπτυξη της πρωτεύουσας. Σήμερα υποκριτικά τα ρίχνουμε στη δικτατορία, που η κακομοίρα διήρκεσε μόνο επτά έτη, ενώ το έγκλημα ήταν διαρκές και διεξήχθη 40 ολόκληρα χρόνια…

Στον Δεύτερο, τον Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, θα έθετα το εξής: Το 1981, η Ελλάδα έβραζε και ήθελε Αλλαγή. Η τότε ΕΟΚ υποσχόταν συνεπικουρία στην προσπάθεια αυτή, ενώ ο κόσμος ήθελε φρέσκιες πολιτικά ιδέες. Είναι γνωστό στους πάντες πως μια χώρα για να εκσυγχρονιστεί πρέπει να έχει έναν σοβαρό Δημόσιο Τομέα λειτουργικό που να προσφέρει πραγματικές υπηρεσίες. Ένας τέτοιος Δημόσιος Τομέας είναι αναγκαστικά Αξιοκρατικός. Τα νιάτα σας τα φάγατε στη Δύση, όπου στις ΗΠΑ ανήλθατε πολύ ψηλά αποτέλεσμα της πραγματικής αξιοκρατίας που διέπει αυτή την γιγάντια συνομοσπονδία. Γνωρίζατε συνεπώς με ποιόν τρόπο δομείται ένας σύγχρονος και αξιοκρατικός Δημόσιος Τομέας. Ειδικά εκεί το 82, ο κόσμος ήθελε αλλαγή και σας κοίταζε στα μάτια… ότι θέλατε μπορούσατε σχεδόν δικτατορικά να το επιβάλετε.. Γιατί δεν επεβλήθη Αξιοκρατία στο Δημόσιο Τομέα? Με όλα εκείνα τα οργανογράμματα που έχουν οι δημιουργικότερες περιοχές των ΗΠΑ? Ποιος θα σας εμπόδιζε αποτελεσματικά τότε? Ποιος θα σας κατηγορούσε για αυτό? Τι ήταν πιο σημαντικό από αυτό για μια σταλιά χώρα αποδεκατισμένη από τον Διχασμό και την πολιτική αστάθεια? Ποιο ήταν το πιο σημαντικό για μια καλή πορεία στην ΕΕ? Σύγκαιρα, αυτές οι αλλαγές ενδεχομένως (ενδεχομένως να εξηγούμαστε) ίσως μπόλιαζαν το στρατό και τις ΕΔ και το (παρα)Δικαστικό σώμα. Ίσως να φοβηθήκατε ότι δεν θα επανεκλεγόσασταν.. Όμως κανείς από όλους εκείνους τότε δεν θα είχε δικαιολογία ούτε πρόφαση για να μην σας ψηφίσει, γιατί στη συνείδηση του κόσμου θα καταδικαζόταν στο πυρ το εξώτερο…

Τις δύο αυτές κρίσιμες εποχές χάθηκε οριστικά και αμετάκλητα το Ευρωπαϊκό τραίνο για την Ελλάδα… Και για να μείνω πιστός στην παροιμία, σήμερα η Ευρώπη πηγαίνει με τραίνα που τρέχουν 200 χιλιόμετρα την ώρα και βάλε, ενώ εμείς εδώ πάμε ακόμα με καρβουνιάρηδες…

Δεν παραπονούμαι πλέον ούτε έχω κάτι να πω σε ανθρώπους χαλαρής συνείδησης που έχουν κατεβάσει τα παντελόνια τους στις κάστες και έχουν ξεπουληθεί για να εκλεγούν. Καλά να είναι τα παιδιά και να κάνουν και την πλάκα τους εκεί κάτω «αφού τους παίρνει». Τώρα αν οι τριγύρω Βαλκάνιοι, και λοιποί «Γείτονες» αντί να κάνουν πλάκα, έχουν δυναμώσει και μας ρίξουν και καμιά φάπα, δεν πειράζει… τίποτε δεν θα πάθει το Λεκανοπέδιο, και κατά συνέπεια το 60% των κατοίκων αυτής της χώρας… Τώρα αν χαθεί καμιά επαρχία, πάλι δεν πειράζει… κάνουμε πως «δεν είδαμε ούτε καταλάβαμε»… Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά θα είναι…

41 σχόλια:

Σταλαγματιά είπε...

Μου άρεσε που οι κατηγορίες σου είχαν προσωπικό αποδέκτη.

Πολλά φιλιά κ μια όμορση μέρα!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Κλαπ, κλαπ, κλαπ, κλαπ, κλαπ....
(ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ) και ΥΠΟΚΛΙΣΗ!!!!!

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙ'ΑΥΤΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΣΟΥ!!!!!!

Ο μεγάλος εγκληματίας το Πολεοδομικού προβλήματος του Λεκανοπεδίου και της Ελλάδος κατ' επέκτασιν, είναι ....ο πρώτος των αποδεκτών.

Γύρισε την πλάτη στο ΘΕΟ και μέγα Πολεοδόμο-Αρχιτέκτονα (πολλαπλές Διεθνείς επιτυχίες και διακρίσεις) Κων/νο Δοξιάδη και στις προτάσεις του για μια Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα κατ΄επέκτασιν, ευρωπαϊκού επιπέδου. Προτίμησε τις προτάσεις για...καρόδρομους....

Οι υπόλοιποι εγκλημάτησαν και εγκληματούν κατά συρροήν...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

nikiplos είπε...

Anastasia, σε ευχαριστώ για την πρόσκληση... όπως είδες έπαιξα, έβγαλα το άχτι μου κλπ κλπ...

Πρέπει να αρχίσουμε να τους αποδοκιμάζουμε απο δω και πέρα...
φιλιά

nikiplos είπε...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ, άστα να πάνε...

Ακόμη και κάτι κατσικοχώρια στην Ισπανία και την Πορτογαλλία τα έχουν διατηρήσει, και εκεί ήταν άφραγκοι...
Καμιά φορά θυμήστε μου να περιγράψω τι εστί εδώ πολεοδομία... (ούτε καρφάκι δεν μπορείς να καρφώσεις χωρίς την άδειά τους...)

Εμείς πάλι, σαν τα πρόβατα... χτίσαμε άθλια, μας πουλήσανε αυτοκίνητα απόσυρση, πήξαν οι δρόμοι μας και τώρα μας πουλάνε μετρό...


Τέλος η χολή...

Να είσαι καλά, ήρεμη, δροσερή (μέρες που είναι) και να έχεις πολλά πολλά φιλιά!!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Θέλω να την κάνεις την ανάρτηση (θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα) γιατί για τις χώρες που αναφέρεις, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.
΄Οταν όμως αναφέρθηκα στον αείμνηστο Δοξιάδη, γνωρίζω τί έφτιαξε στις αφρικανικές Πρωτεύουσες της Ζάμπιας, της Ροδεσίας, της Ν. Αφρικής.

Το Γιοχάννεσμπουρκ έχει από δεκαετιών... διώροφες και τριώροφες λεωφόρους τύπου Νέων Εθνικών Οδών δικών μας....

Και από μένα τέλος η χολή...
;-))))

Καλά να περνάς!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

fractal είπε...

Νικιπλος
Ένοιωσα βαθειά ικανοποιηση διαβάζοντας την ανάρτησή σου. Δεν άχω τίποτα αλλο να προσθέσω εκτός του ότι ήταν ίσως η τελευταία προδοσία που υπέστη ο λαός μας, μετά τον αγώνα του και τα βασανιστήρια της δικτατορίας. Φοβάμαι πως κατάφεραν το ακατόρθωτο. Να μην σηκώσουμμε πιά κεφαλή αντίστασης αφού έτσι κι άλλιώς είμαστε οι χαμένοι. Κάποτε κουβέντιαζα με ένα νεαρό παιδί και μου διατύπωσε την θέση.Αν η γενιά σας (του πολυτεχνείου) αγωνίστηκε για να έρθουν στην εξουσία αυτοί οι απατεώνες της ηθικής και της πολιτικής, εγώ λέω ευχαρισρώ δεν θα πάρω.

Roadartist είπε...

Φιλε μου μπραβο σου!!!!!
Πραγματικα ουσιαστικη η συμμετοχη σου στο παιχνιδι.. Προσωπικη αναφορα .. μπραβο..
Σε ευχαριστω για την αποδοχη και σορυ για τα συνεχη παιχνιδακια, αυτο ηταν οντως διαφορετικο.. Σιγουρα βγάζεις το άχτι σου.. Μαλλον επρεπε να γραψω και εγω περισσοτερα.. τουλαχιστον τους εστειλα τη μουτσα μεσω του κωνστανταρα.. και αυτο το χαρηκα φαντασου!
ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!

Roadartist είπε...

Ασχετο..αυτο το ομορφο σπιτακι στους αγρους... στο κατω μερος της οθονης εσυ το εχεις φωτογραφισει? Απο ποιο μερος..?? Πολυ ομορφο τοπιο.. πισω εχει θαλασσα?
Καλο βραδυ!

ILive2LoveMe είπε...

Τι να πω περισσότερο από ότι είπαν ήδη οι παραπάνω φίλοι. Είναι μία εξαιρετική ανάρτηση στη κατάλληλη γλώσσα:)



Τώρα αν οι τριγύρω Βαλκάνιοι, και λοιποί «Γείτονες» αντί να κάνουν πλάκα, έχουν δυναμώσει και μας ρίξουν και καμιά φάπα, δεν πειράζει… τίποτε δεν θα πάθει το Λεκανοπέδιο, και κατά συνέπεια το 60% των κατοίκων αυτής της χώρας… Τώρα αν χαθεί καμιά επαρχία, πάλι δεν πειράζει… κάνουμε πως «δεν είδαμε ούτε καταλάβαμε»… Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά θα είναι…
<<< αυτό είναι που μας καίει σήμερα, και πρέπει κάποιοι να το καταλάβουν. όχι πως δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα , υπάρχουν και είναι πάρα πολλά και σοβαρά. Εξίσου σοβαρό όμως είναι να είσαι ικανός να διατηρήσεις την ειρήνη σε μια χώρα, και ακόμη περισσότερο να ξέρεις να μάχεσαι. Δυστυχώς τα δίνουμε όλα αμαχητί , και ειλικρινά, είναι τρομακτικό αν μαζέψουμε τα κομμάτια αρχίζουμε να τα τοποθετούμε στη σειρά, η εικόνα του παζλ που θα δούμε, δεν θα είναι καθόλου μα καθόλου ευχάριστη.

φιλιά πολλά καλή σου νύχτα.

Σταλαγματιά είπε...

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
Έτσι πρέπει ακόμα κι αν δεν ακουγόμαστε τουλάχιστον μας φεύγει λίγο το άχτι.
Και μέσα από τα λόγια τα δικά σου έφυγε και το δικό μου.
Να σαι καλά !!

Ανώνυμος είπε...

“Nikiplos” καλή σου ημέρα και συγχαρητήρια. Έγραψες αυτά που έχει ο καθένας μας μέσα του, αλλά για κάποιους λόγους δεν τα βγάζει προς τα έξω. Μετά από αυτά που έγραψες δεν νομίζω να μπορεί να προσθέσει κάποιος κάτι άλλο.
Βλέπω το όνομά σου στα διάφορα Blog των φίλων που μπαίνω, αλλά ποτέ δεν είχα μπει στο δικό σου. Μεγάλο μου λάθος, είναι ένα από τα Blog που αξίζει να το ψάχνει κάποιος.
Και πάλι συγχαρητήρια, και μπράβο στην Αναστασία και roadartist που είχαν την έμπνευση να σε καλέσουν, κάτι θα ήξεραν. gskastro

Γιάννης Μιχαηλίδης είπε...

Nikiple, ωραίο το κείμενό σου. Χρειάζονται τέτοιου είδους κριτικές, αφού τα δύο συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, δυστυχώς, βρίσκονται στο απυρόβλητο από τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα. Ωστόσο πέρα από την κριτική νομίζω πως έχει ωριμάσει πια ο καιρός και για πιο δημιουργικές δράσεις.

Μαργαρίτα είπε...

:)) Πέρασα να πώ μία...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!! :))

nikiplos είπε...

Λοιπόν προς όλους σας, έχω να ειπώ ότι έλειπα… συγνώμη που δεν απάντησα έγκαιρα στα σχόλιά σας αλλά ήμουν εις τας εξοχάς του νότου (της Πορτογαλλίας) και δεν είχα access. Σας ευχαριστώ για την κατανόησή σας…

nikiplos είπε...

Φύρδην μίγδην δυστυχώς για μένα δεν έχω ποτέ επισκεφτεί αυτές τις πρωτεύουσες. Κάποια στιγμή οπωσδήποτε θα κάνω των ανάρτηση…

nikiplos είπε...

Καλό μου και αγαπημένο fractal, δεν είμαστε σίγουρα χαμένοι, αλλά αν δεν κάνουμε κάποιες αλλαγές ίσως δυσάρεστες για κάποιους από εμάς που έχουν για τα καλά βολευτεί, τότε την έχουμε άσχημα… Ειδικά για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, προβλέπεται πενία βιοτικού επιπέδου… Τι να πω? Φοβάμαι μόνο εκεί τους από το παρασκήνιο κυβερνώντες , και τους επί σκηνής σαλτιμπάγκους τους μήπως ξεπουλήσουν τίποτε ακρίτες μας στους Τούρκους…
Να είσαι πάντα καλά και να έχεις τα φιλιά μου...

nikiplos είπε...

Roadartist, αυτή η μούντζα έχει γράψει ιστορία… Σκέψου μόνο ότι γράφηκε πριν 40 χρόνια και βάλε και στην μικρή μας χώρα ακόμη τίποτε δεν έχει αλλάξει… Δεν θέλουμε βρε παιδί μου μας αρέσει έτσι προς τα πίσω… όπως και να χει θα να είσαι καλά και να περνάς άριστα…

nikiplos είπε...

roadartist, Καλή η ερώτηση… Είναι στη Σκωτία… Δεν θα ήθελα να αποκαλύψω περισσότερα, αλλά κάποτε μου δόθηκε η ευκαιρία να ζήσω για πάντα σε αυτόν τον παράδεισο… Ήταν κοντά εκεί που έμενα, και αν είχα μείνει για πάντα, θα μπορούσα να πηγαίνω εκεί να διαλογίζομαι… Να γνέφω τις σκέψεις μου στον παγωμένο αέρα και αυτές να καθρεπτίζονται και να γίνονται ορίζοντας στην αέναα συννεφιασμένη λίμνη… Να έχεις πολλά φιλιά…

nikiplos είπε...

ILive2LoveMe, να ξέρεις ότι τα πράγματα είναι μερικές φορές σοβαρά και άλλες όχι… Το πόσο σοβαρά είναι κάθε φορά, δυστυχώς δεν το επιλέγουμε πάντοτε εμείς… Καμιά φορά τη βαρύτητα της κατάστασης επιλέγει ο όποιος «αντίπαλος». Εμείς οφείλουμε να είμαστε ακέραιοι και «σοβαροί» ακόμη και στα ήκιστα, ώστε ο οποιοσδήποτε μας επιβουλεύεται να το σκέφτεται σοβαρά να μας βλάψει… σε καμία περίπτωση να μην βλάπτουμε ούτε να «εκδίδουμε» μόνοι μας το «σπίτι» μας… Να έχεις τα φιλιά μου…

nikiplos είπε...

Αναστασία, ξέρεις το δικό σου άχτι ήταν που πυροδότησε μάλλον συνεκδοχικά το δικό μου… Εδώ στο εξωτερικό, καμιά φορά ξεχνιόμαστε και είμαστε στον κόσμο μας… Ίσως λιγότερο αυτιστικοί, από τους ευνουχισμένους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, αλλά αδύναμοι και ανήμποροι να σκεφτούμε καν… Και έτσι ακούγονται οι δικές σας «ακριτικές» φωνές καμιά φορά σαν κραυγές και μας συνεγείρουν… Για αυτό, φροντίστε και εσείς να ακούγεται η φωνή σας…
Να έχεις τα φιλιά μου…

nikiplos είπε...

gkastro, τόσα πολλά όμορφα λόγια και compliments με φέρνουν σε αμηχανία, αλλά σε ευχαριστώ, γιατί τα λόγια σου τα λες με την καρδιά σου… Καλώς όρισες στο blog, εγώ ξέρεις σε διαβάζω συχνά και σε ανακάλυψα τελευταία από το fractal… Δυστυχώς εδώ δεν έχω συχνά internet ώστε να μπορώ να απαντάω έγκαιρα και να με συγχωρέσεις για αυτό… Εκεί στους Ανέμους που συναντάς ελευθέρωσε περιστέρια και γλάρους, να τους πάρουν μαζί τους…. Που ξέρεις ταξιδεύοντας ίσως στείλουν παντού τις φωνές σας όλων εκεί στο νησί που ακόμη υπάρχουν πύργοι και κήποι…

nikiplos είπε...

Odyssea, σε διαβάζω αρκετά συχνά και νιώθω τον πόνο και τις αγωνίες σας εκεί στην οδύσσεια της κύριας εκπαίδευσης και διάπλασης των παίδων μας… Μου αρέσει που πολλές φορές κυρίως εσύ κατεβαίνεις στην οπτική γωνία των παιδιών και ατενίζεις τον κόσμο με τα δικά τους μάτια, κάτι που εμεί οι μεγάλοι συχνά δεν το κάνουμε ηθελημένα, ώστε να εξωραΐζουμε τα παιδιά και το βίο τους… Ξέρεις δεν είναι κριτική… είναι παράπονο, γιατί σύγκαιρα και στους δύο αυτούς άνδρες αναγνωρίζω τη σημαντική προσφορά τους έστω με κάποιες διαφωνίες και αντίθεση στον πρωτόγονο τότε πολιτικό κόσμο… Όμως αν προσέφεραν αυτά που προείπα στον τόπο, σήμερα θα ήμασταν με καλύτερες προοπτικές… Πρόσφατα ήμουν στην Πορτογαλία, όπου είναι μια τρομερά φτωχή χώρα με ελάχιστο φυσικό πλούτο που έχει σαν και εμάς υποστεί δεινά και ξεριζωμούς… Με την είσοδό τους στην ΕΕ, έκαναν ένα τρίπτυχο… Εκπαίδευση, (το μεγαλύτερό τους εγχείρημα για το οποίο ξόδεψαν όλα τους τα Ευρωπαϊκά έσοδα) και σύγχρονες υψηλής τεχνολογίας μεταφορές… Σήμερα μας έχουν φθάσει και μας ξεπερνούν σιγά, σιγά με ένα όμως σοβαρό πλεονέκτημα… Υπάρχει ακόμη αυτή η νοσταλγική ομορφιά στον τόπο τους… ίσως οι ίδιοι να μην το βλέπουν, το βλέπουν όμως οι υπόλοιποι ευρωπαίοι, που σπεύδουν εκεί τάχιστα… Μάλιστα μας ξεπέρασαν ήδη στους δείκτες του Τουρισμού… Εμείς καλά περνάμε με τρία κινητά ο καθένας και φιλολογία για το πώς θα γίνουμε πιο όμορφοι… πιο έξυπνοι μήπως?

nikiplos είπε...

Αγαπημένη, Μαργαρίτα, να περνάς συχνά να λες την καλησπέρα σου… γράφεις τόσο όμορφους στίχους που αναδύουν μια ηρεμία και γαλήνια ομορφιά σε όποιους τους διαβάζουν… να συνεχίσεις έτσι… είθε να σε επισκέπτονται περισσότεροι… Να έχεις τα φιλιά μου…

Γιάννης Μιχαηλίδης είπε...

nikiple,

πρόσφατα κουβέντιαζα με φίλους μου για την κατάσταση στην Ελλάδα και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πάσχουμε από ατολμία και έλλειψη φαντασίας. To oφείλουμε όμως στα παιδιά μας να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση και να μην τους κληροδοτήσουμε ό,τι παραλάβαμε εμείς. Αν η αλλαγή δεν έρθει σε κομματικό επίπεδο, που δεν το βλέπω για την ώρα, πρέπει να το επιχειρήσουμε στη ζωή μας ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις.

Roadartist είπε...

Καλο καλοκαιρι φιλε μου..
Καλη ανταμωση και παλι
ΠΟλλα φιλια :-)

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

nikiplos πέρασα να αφήσω τίς ευχαριστίες μου για την συμπαράστασή σου και βρέθηκα να διαβάζω θέσεις και απόψεις και σχόλια που διατυπώνουν με πολυ ρεαλισμό και καταδεικνύουν με απόλυτο τρόπο τους υπαίτιους για τον τρόπο που σπουδάζουμε,σκεπτόμαστε και ζούμε στην πανέμορφη χώρα μας που μας πληγώνει,γιατι την πληγώσαμε και συνεχίζουμε να την πληγώνουμε.
Βλέπεις μας ήταν γραφτό να γενηθούμε με Παπανδρέου και Καραμανλή και κατά πως φαίνεται να πεθάνουμε με τους απογόνους υους στην ράχη μας.Αν δεν είναι κόλαση αυτό τότε τι είναι!
Αξιοι, γιατί ο λαός μας τους διάλεξε ,γιατί αυτοί του ταιριάζουν.
Ας μη το τραβήξω άλλο ,τι τελειωμό δεν έχει.
Χάρηκα που τα είπαμε.
Να είσαι καλά

DRN 06 είπε...

Σωστός!

Θα συμφωνήσω ότι διαλέγουμε αυτούς πους μας ταιριάζουν ή μάλλον ταιριάζουν στους περισσότερους νεοέλληνες...

Την καλησπέρα μου!

Μαργαρίτα είπε...

nikiple μου

Πέρασα να ευχηθώ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!
Να περάσεις καλά και καλή αντάμωση
και πάλι!! Να είσαι καλά :))

Πολλά φιλιά***

ILive2LoveMe είπε...

καλέ μου Nikiple έχω μέρες να σε δω. Να φανταστώ ότι βρίσκεσαι σε διακοπές τουλάχιστον? Πέρασα να πω ένα γεια, και εύχομαι να είσαι πάντα καλά.
Φιλιά.

Εξύμνoς είπε...

Νικιπλε μου κανει εντυπωση που θα διαλεγες αυτους τους δυο πολιτικους να κανεις τις δυο σου ερωτησεις. Αλανθαστος πολιτικος δεν υπαρχει και δεν μπορει να λειτουργησουν ολα ρολοι κατα τη διαρκεις μιας κυβερνησης. Στα δικα μου ματια (τα ματια του 20χρονου που δεν ειναι πολιτικοποιημενος) αυτοι οι δυο ηταν απο τους μεγαλυτερους ηγετες που εχουν κυβερνησει τον τοπο μας και εχω την αισθηση οτι πρεπει να χαιρομαστε που το εκαναν.
Θελω να πω οτι αν με ρωτουσε καποιος, το προβλημα μου θα ηταν με τους κυβερνωντες απο Μητσοτακη και μετα.

Σου ευχομαι καλο καλοκαιρι και να περασεις καλα!!

nikiplos είπε...

Odyssea, όντως η έλλειψη φαντασίας είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Η ατολμία είναι κάτι άλλο βέβαια που προϊόντος του χρόνου ξεπερνιέται. Η παιδεία σε αυτό είναι σημαντική... Πάρε για παράδειγμα έναν Αρχιτέκτονα, οποιουδήποτε Ελληνικού Πανεπιστημίου. Έχει μεγαλώσει το πιο πιθανό σε κάποια τσιμεντοκοιλάδα κάποιου Ελληνικού τυπικού αστικού κέντρου. Διδάσκεται πολλά στην θεωρία. Στην πράξη όμως, αν πας μέσα σε ένα οποιοδήποτε Ελληνικό Πολυτεχνείο, θα δεις αμέσως ότι υπάρχει αδιαφορία, έως εχθρότητα ενάντια στους πεζούς, περιορισμός του πράσινου, μετατροπή των ελεύθερων χώρων σε γραφεία κλπ καφρίλα δηλαδή... Εκπαιδεύονται με αυτόν τον τρόπο για το χάσμα θεωρίας-ρεκλάμας και πρακτικής εφαρμογής (Ελληνικής πραγματικότητας) οι αυριανοί επιστήμονες και μη, που θα αποφασίσουν για το πως θα είναι οι πόλεις που θα ζουν τα παιδιά μας... Ποιά φαντασία περιμένεις απο τέτοιους ανθρώπους, φίλτατε Οδυσσέα? Η φαντασία, απαιτεί ερεθίσματα και εσύ ως παιδαγωγός θα το γνωρίζεις αυτό καλύτερα από τον καθένα μας...
Να έχεις τα φιλιά μου! Και είθε με κάποιον τρόπο να αλλάξει η ρότα των πραγμάτων προς το καλύτερο κάποτε και φυσικά όχι μόνο με ευχολόγια...

nikiplos είπε...

Roadartist, να έχεις ένα όμορφο καλοκαίρι, ασυγνέφιαστο και γαλήνιο... καλή αντάμωση!!! Και πολλά φιλιά!!!

nikiplos είπε...

Αγαπητέ epikure, με συγχωρείς για το κακό timing, που δεν μπορώ να απαντήσω έγκαιρα στα σχόλια σου... Δυστυχώς η παρατεταμένη μου απουσία στις επαρχίες της Ευρώπης και συχνά χωρίς internet, με καθυστερεί στις απαντήσεις, αλλά και στην ενημέρωση μου απο τις δικές σας αναρτήσεις... Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια... Δεν είμαι τόσο βέβαιος πλέον ότι τους διαλλέγουμε... μάλλον παίζουμε με «σημαδεμένη» τράπουλα...

nikiplos είπε...

Dreamon, ονειροπόλε, των ξωτικών, καλως ήλθες... Διαβάζω συχνά πυκνά τα ποστ σου, αλλά ένεκα τρελού τρεξίματος, δεν προλαβαίνω συχνά να απαντάω, ιδίως αυτήν την περίοδο... Ο όρος νεοέλληνας τείνει να γίνει αφορισμός, και τελευταία όχι ένεκα της τεράστιας αντίθεσης με τους «Αρχαίους» αλλά ένεκα της παγκοσμιοποίησής του... Το κακό είναι ότι στο παρασκήνιο της πολιτικής, αυτοί που πραγματικά κινούν τα νήματα οι («κατέχοντες»), είναι και αγράμματοι (οι περισσότεροι) και τραμπούκοι, και μεγαλομπακάληδες στο παγκόσμιο χωριό... Αυτοί, λοιπόν παλιότερα ήθελαν τους άλλους συνέλληνες να τους υπηρετούν τσάμπα. Σήμερα κάνουν ότι μπορούν για να μην αφήσουν κανέναν άλλον να «ψηλώσει».

nikiplos είπε...

Μαργαρίτα, εμπνευσμένη, στιχοπλοκούσα να έχεις καλό καλοκαίρι, καλή αντάμωση και πολλά πολλά φιλιά! Να περάσεις όμορφα, κυρίως αυτό να κάνεις...

nikiplos είπε...

Αγαπητή, ILive2LoveMe, δυστυχώς δεν είμαι σε διακοπές... Υποχρεώσεις είναι προς τρίτους... Περιοδεύω ως κακός θίασος την επαρχία της Ευρώπης και το internet, αν και καλώς ορισμένο, για να το απολαύσω πρέπει να χρεώσω την κάρτα μου, αλλά οι διαδικασίες και οι οδηγίες είναι συχνά πυκνά στις δύσκολες και πολύπλοκες γλώσσες τους... Τέλος πάντων, σε ευχαριστώ, να είσαι και εσύ καλά και πολλά πολλά φιλιά!!!

nikiplos είπε...

Βρε Εξύμνε!!! (Φτού! Με τον ακατανόμαστο και έχω και τρεις μαζεμένες πτήσεις με no name εταιρίες...) Τέλος πάντων, καταρχήν δεν πιστεύω ότι είσαι μη πολιτικοποιημένος... κομματικοποιημένος σύμφωνοι δεν είσαι, αλλά αυτό είναι έτσι κι αλλιώς κακό... Κατ΄αρχήν συμφωνώ ουδείς πολιτικός αλάνθαστος. Όμως κοιτάζοντας την εξέλιξη των πραγμάτων στην Ελλάδα, βλέπεις εκείνα που σε πληγώνουν περισσότερο... Σαφώς η διακυβέρνηση του τόπου από αυτούς τους δύο είναι αναμφισβήτητα θετική, αν κρίνεις τους άλλους τότε σύγχρονους τους. Όμως αυτά τα δύο παράπονα που εγώ έχω ήταν κρίσιμα και ακυρώνουν τα όποια καλά που έκαναν... Πχ, καλύτερα να μην υπήρχε η άναρχη δόμηση και ας είμασταν φτωχότεροι... Πηγαίνοντας μια βόλτα στην Πορτογαλλία θα καταλάβεις γιατί... Ή καλύτερα να είχαμε αξιοκρατικό Δημόσιο τομέα κι ας πεινούσαν κάποιοι... Η ανεργία θα μειωνοταν σταδιακά καθώς θα ευνοούταν η επιχειρηματικότητα... Το τι μέλει γεννέσθαι, δεν έχει νόημα να παίζουμε τους καφετζίδες.... όμως όπως καλή ώρα για να γίνεις καλός ηλεκτρονικός πρέπει να σπουδάσεις και να ρίξεις ώρες πάνω σε boards, έτσι και για να φτιάξεις Ευρωπαϊκό κράτος και Δημοκρατία, δηλ. να πας μπροστά στην ουσία και όχι κατ’ όνομα μόνο, πρέπει αναμφισβήτητα να έχεις αξιοκρατικό Δημόσιο Τομέα, ώστε να παρέχει υπηρεσίες κι όχι να βάζει εμπόδια στον πολίτη, και αφετέρου πόλεις που «καταναλώνουν» λίγα και είναι φιλικές προς το χρήστη... Ειδάλλως πάς προς Κολομβία, Μεξικό κλπ μεριά....

Καλό καλοκαίρι, στο όμορφο νησί σου !!!

Ανώνυμος είπε...

Nikiplos, καλή σου ημέρα, είναι σύμπτωση που τόσα σχόλια στην ανάρτησή σου έχουν να κάνουν με την δόμηση αυτής της χώρας; Δεν την χαρακτηρίζω γιατί δεν μπορώ να βρω τις κατάλληλες λέξεις, όμως προσβάλει το μάτι μου, προσβάλει την καλαισθησία μου την όποια έχω.
Έχω ταξιδεύσει και εγώ σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, κάτι τέτοιο όμως δεν το έχω δει πουθενά.
Φταίνε οι αρχιτέκτονες, φταίει ο τρόπος εκπαίδευσής τους, φταίνε οι αρχές του κράτους, τι φταίει;
Όχι φταίμε εμείς οι ίδιοι, φταίει η κακομοιριά μας, φταίει η απληστία μας, το κέρδος.
Να δεχτώ ότι έγιναν τραγικά λάθη στην αρχή της ανοικοδόμησης μετά τον πόλεμο και τον εμφύλιο. Τότε αποφάσιζαν οι εργολάβοι και οι πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες ολιγοστοί και χωρίς ουσιαστικοί συμμετοχή.
Η συνέχεια όμως, και αρχιτεκτονικά σχέδια απαιτούντο και υποτίθεται μεγαλύτερος έλεγχος υπήρχε, η ίδια κατάσταση όμως συνεχιζόταν και συνεχίζεται. Ποιος ο κοινός παρανομαστής; Μα ποιος άλλος οι πελάτες, εμείς οι ίδιοι!
Είναι τραγικό να βλέπεις νέες περιοχές να εντάσσονται στο σχέδιο πόλεως με συντελεστές που προκαλούν. Είναι τραγικό να κατασκευάζονται πόλεις για το αυτοκίνητο και όχι για τον κάτοικο και τον πεζό.
Θα μπορούσα να παραθέσω παραδείγματα που τα έζησα αλλά δεν θέλω να γίνω κουραστικός. Πάντως είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Να είσαι καλά gskastro

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Nikiplos ,μια στάση έκανα, να αφήσω ένα γεια και χαρά και τα ξαναλέμε.
Καλά να περνας όπου και να είσαι.

nikiplos είπε...

Gskastro, Να ήξερες πόσο συμφωνώ μαζί σου... Φυσικά εμείς οι ίδιοι φταίμε, και το κακό του νου μας, (το απαίδευτον)... Καταπατάει κάποιος μια έκταση «με τον τρόπο του», χτίζει την ανοησία του και τον ενδιαφέρουν τα πλακάκια της κουζίνας του και όχι που θα παίξουν τα παιδιά του... Σε τελευταία ανάλυση, τα πεζοδρόμια αν υπήρχαν, τα δικά του παιδιά θα προστάτευαν...

Φυσικό, είναι να μην το δεις πουθενα, δεν υπάρχει σε ευρωπαϊκές χώρες... Μπορείς όμως να το δείς κάλλιστα στη Δαμασκό (έχω πάει και είναι φωτοτυπία της Αθήνας... αρκεί όπου βρίσκεις τζαμιά, να βάλεις εκκλησίες), την νεόδμητη Σμύρνη, το (κακό τμήμα) Κάιρο κλπ....

Κάποιους τους ενοχλεί αυτό... Εμένα με πληγώνει, ιδίως όταν επισκέπτομαι τον Ευρωπαικό νότο, (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλλία) και βλέπω απείραχτα και ανανεωμένα, όλα εκείνα που είχα και εδώ στην Ελλάδα σαν παιδικές αναμνήσεις, γιατί τα πρόλαβα κάποτε αυτά....

nikiplos είπε...

Εpikuros, καλως ήρθες!!! Να περνάς, εδώ είσαι πάντα ευπρόσδεκτος... καλά να περνάς... Τη Θερινή αύρα για τους χαιρετισμούς μου...
και καλή δύναμη!!!