Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

ΦΤΟΥ!!! (μας να μην μας ματιάσουμε)

... Το γεγονός ότι είμαι Έλληνας ποτέ δεν με έκανε να έχω κάποια δυσανεξία, το αντίθετο μάλιστα... Σε αντίθεση με πολλούς συνΈλληνες εδώ που το παίζουν Ισπανοί και Ιταλοί, εγώ πάντα κάνω από την αρχή την αποκάλυψή μου, ακόμη και αν δεν απαιτείται... Πρόσφατα συνάντησα κάτι Έλληνες απο Ρόδο μερια εδώ... Φαίνονταν απο 200 μίλια... Τους αποκάλυψα και τους χαιρέτησα σε ένα ξενοδοχείο όπου ήταν και το meeting και στραβομουτσούνιασαν... Γιατί ρε Παληκάρια?

... Το κακό είναι, ότι πρέπει αυτόν τον Αύγουστο να πάω Ελλάδα και να γυρίσω... Έψαξα λοιπόν όλα τα "ωραία" sites, ακόμη και με no name εταιρίες. Η Αγαπημένη μου Eazyjet, της οποίας είμαι τακτικός πελάτης, οι ΟΑ (που σαν γραικός υποστηρίζω)και όλες οι καλές εταιρίες... Το αποτέλεσμα? 700 ευρώπουλα το πήγαινε έλα με φόρους και συν αυτά... Όταν στην Ισπανία, στην Ισπανική 'Ανω Μουσουνίτσα, πας και έρχεσαι με 300 και στην Ιταλία με 150! Να τονίσω βέβαια ότι έψαξα ακριβώς ένα μήνα νωρίτερα... (είμαι λίγο της "τελευταίας στιγμής")...

...Είναι ανησυχητικό Γιατρέ? 'Ε σε εσάς μιλάω κύριε (μοντελάκι) Υπουργέ του Τουρισμού μας... που συνταξιδεύαμε τις προάλλες με ένα τσούρμο γραμματείς και φαρισαίους του Υπουργείου σας οι οποίοι είχαν φέρει και τις πεθερές τους να αγοράσουν μπότες απο το Λονδίνο, εννοείται με ΟΑ και δωρεάν... Τόσο μάλιστα που αναγκαστήκατε να στείλετε με KLM τους κοινούς θνητούς...

... Τι Δέλεαρ αλήθεια υπάρχει για να έρθει ένας Ευρωπαίος Τουρίστας στην Ελλάδα? Αν διάλλεγα την Ισπανική 'Ανω Μουσουνίτσα η διαμονή μου εκεί θα έβγαινε δωρεάν απο τη διαφορά του εισιτηρίου... Προσέξτε το αυτό, γιατί τα Αγγλικά - Γαλλικά θα μας είναι άχρηστα σε λίγα χρόνια... Μόνο Αλβανικά, Βουλγαρικά, Ουκρανικά...

26 σχόλια:

ILive2LoveMe είπε...

Kαλημέρα. Πόσο δίκιο έχεις. Οι διακοπές για τον Έλληνα είναι πλέον πολυτέλεια, και το λέω και το εννοώ. Αφού μια 4μελής οικογένεια θέλει τουλάχιστον 4.000€ για να πάει μια μόνο εβδομάδα κάπου. Και εννοώ διακοπές αληθινές. Όχι να πάει η οικογένεια και να μείνει σε ενοικιαζόμενα και η μητέρα να μαγειρεύει. Αυτό θα ήταν ίσως λύση, αλλά όχι διακοπές για τη γυναίκα της οικόγενειας.
Όσο για τα free των πολιτικών και γενικότερα τις ρεμούλες τους , είναι κάτι γνωστότατο σε όλους. Μήπως να τρέχουμε όλοι να γίνουμε βουλευτές και υπουργοί? Ίσως να κάναμε και τη διαφορά? Ή η έπαρση θα πήγαινε στο κατακόρυφο, και θα γινόμασταν αυτό που χλευάζουμε.
Όσο για τις γλώσσες, έτσι θα καταντήσουμε. Ήδη οι
Ελληνικές τράπεζες εκδίδουν τα διαφημιστικά τους φυλάδια στις συγκεκριμένες που αναφέρεις. Δεν είμαι ρατσίστρια, είμαι όμως πάνω από όλα Ελληνίδα. Και είναι τιμή μου. Στην Αθήνα όταν πηγαίνω δεν μπορώ να περάσω από το κέντρο από συγκεγκριμένους δρόμους. Είναι πλέον γκέτο. Κινέζων, Αφρικανών, Ινδών, Ουκρανών και όλων των υπολοίπων εθνών που καλώς ή κακώς έχει μαζέψει η Ελλάδα. Έλληνας πάντως από εκεί χωρίς αυτοκίνητο δεν περνάει , σας το λέω εγγυημένα. Μας έχουν "κατακτήσει" με έναν πόλεμο χωρίς όπλα, ακόμη.
Τα δικαιώματά μας στερούνται των δικών τους. Και οι αγορές τους σε ακίνητα ξεπερνούν τις δικές μας, αφού βέβαια αυτοί δουλεύουν όλοι μαζί και στερούνται αυτά που κάνουμε εμείς. Οπότε καλά κάνουν οι άνθρωποι? Ας μην απαντήσω θα θεωρηθώ εθνικίστρια. Όμως για τον Έλληνα πχ, είναι δύσκολο ακόμη και σε αραβικές χώρες, που προσωπικά έχω βρεθεί, να αγοράσει σπίτι , όχι για το οικονομικό , αλλά λόγω κανόνων. Εμείς εδώ , πολυμάθεις, πολύγλωσσοι, υπερ-ατλάντικοι (να μας πω?) αλλά η ψευτοδημοκρατία στο όνομα της ρεμούλας και του συμφέροντος καλά κρατεί.
Αν μπορούσα θα έφευγα από την Ελλάδα , όμως από τη μια την αγαπώ και από την άλλη δεν μπορώ. Λυπάμαι γι αυτά που θα ακολουθήσουν σε λίγα χρόνια εδώ.
Να είσαι γλυκέ μου, να προσέχεις και να περνάς όμορφα.
Φιλιά και καλώς να μας έρθεις.

ILive2LoveMe είπε...

Έφαγα το 'καλά'. Να είσαι πάντα καλά:)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

- Επιβεβαιώνεις αυτό που έχω ακούσει και πρέπει να ισχύει, πως υπάρχουν πακέτα προσφορών για διακοπές στην Ελλάδα 40% φθηνότερα, απ'΄όσο κοστίζει σε μας τους Ελληνες να διακοπεύσουμε στην ίδια μας την πατρίδα...
Εξακολουθεί, λοιπόν, να τα τρώει τα παιδιά της....

Η επισήμανση της κατακλείδας σου.....είναι ο εφιάλτης μου....
΄Ηδη αισθάνομαι αλλοδαπή στη χώρα μου...

ΞΑΝΑ....ΦΤΟΥ μας....


- Με το καλό να έλθεις για διακοπές ή όπου τελος πάντων αποφασίσεις.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

nikiplos είπε...

ILive2LoveMe είδες που καμιά φορά οι σκέψεις και μόνο μας φέρνουν οργή? Οι διακοπές για τον Έλληνα είναι πολυτέλεια, τα πάντα ακριβά και μια μικρή ελπίδα για ανάκαμψη φέρνει πάντα ο Τουρισμός μας. Μόνο που για να έρθουν οι Τουρίστες, θα πρέπει να υπάρχουν και τα δέλεαρ, τουτέστιν, οικονομικές σχετικά μεταφορές.ή αν όχι τουλάχιστον στο μέσο Ευρωπαικό όρο... Όμως σκέψου ότι οι μέσες τιμές για τους Ευρωπαϊκούς προορισμούς είναι στο μισό εκείνων για προορισμό τη Χώρα μας. Ένας τουρίστας που θα αποφασίσει σήμερα να πάει Ελλάδα σε έναν μήνα θα αντιμετωπίσει τιμές ίδιες με το να πάει σε εξωτικούς προορισμούς...
Παλιά νόμιζα και εγώ ότι οφείλεται στο ότι η Ελλάδα είναι στη γωνίτσα της Ευρώπης... Σήμερα βέβαια ξέρω ότι ποσώς δεν φταίει αυτό... Φταίει απλά η αδιαφορία μας και ο χαβαλές που επιδεικνύουμε όσον αφορά τον Τουρισμό, λες και οι Ευρωπαίοι θα πεθάνουν αν δεν δουν το δικό μας ήλιο και τη δική μας θάλασσα. Μόνο που... αδέρφια, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια... και όπως φαίνεται, έμαθαν και τα κάνουν καλύτερα...

nikiplos είπε...

Αγαπημένη Γλαρένια, φτού μας μπας και ξεματιαστούμε μόνοι μας, γιατί αν περιμέναμε από άλλους άσε καλύτερα... Δεν γίνεται να μην έρθω Ελλάδα... Και φυσικά Αθήνα... μετά βλέπουμε, κάποιον κοντινό προορισμό ένεκα στενότητος...
Τα φιλιά μου!

Roadartist είπε...

Αχ!! Μολις ηρθα απο το εξωτερικο.. Βεβαια βρεθηκα Ιταλια, και με τους Ιταλους εχουμε αρκετα κοινα.. μας υπερνικουν όμως και αυτοί κατα κρατος.. Καθαριοτητα, κανενα ξερο χορτο στις εθνικες οδους... τι να λεμε.. άστο.. :((
Μετα δε σου κρυβω οτι με δυσκολια γυρησα πισω.. Η Ελλαδα πλεον ειναι μονο τα νησια της.. Το κεντρο της Αθήνας έχει γίνει αβίωτο, το εχουμε καταστρεψει.
Εσυ εκανες την αρχη και εφυγες..
Δεν σου κρυβω οτι τελευταια το σκεφτομαι ολο και συχνότερα..
Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που μπορούν άνετα να σε βγάλουν απο τα ρούχα σου.. Μα τι λες για αεροπορικά.. εδώ άκουγα το πόσο κοστίζουν τα ακτοπλοικά εισητήρια..και έμεινα..
Καλά να περάσεις στις διακοπές..τελικά..

fractal είπε...

Καλές διακοπές Nikiplos
Σε περιμένουμε. Η πατρίδα 'ετσι που τα λες έίναι. Πάντα έτσι ήταν . Όμως εμείς σε περιμένουμε

nikiplos είπε...

Roadartist, καλώς επέστρεψες!!! έτσι ακριβώς όπως τα λές είναι... Εντάξει η Ιταλία είναι 7η χώρα στον κόσμο, εμείς μετα βίας 37οι. Δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις... Το κακό βέβαια είναι ότι σαν χώρα και λαός έχουμε τη λιγότερη συνεργασία – επιρροή από αυτή τη χώρα που τόσο μας πάει και τόσο μας ταιριάζει και πόσο καλύτεροι θα ήμασταν αν είχαμε στενότερες σχέσεις και συνεργασίες... Ιδίως τη δεκαετία του 50 ήμασταν ίδιοι... Μετά αυτοί ψήλωσαν ενώ εμείς κοντύναμε...
Να έχεις τα φιλιά μου...

nikiplos είπε...

Αγαπημένο fractal, Και εγώ ανυπομονώ να δω την Πατρίδα... Γιατί εκεί ορίζεσαι, εκεί έχεις αναμνήσεις... Οι εργολάβοι και οι γείτονες μου βέβαια, κατέστρεψαν ανεπιστρεπτί τη γειτονιά μου, όμως υπάρχουν πάντα τα ακρογυάλια που έμειναν κάπως απείραχτα... Σε κάποιο απο αυτά θα με βρείτε αργά τα απογεύματα να αντικρίζω το λιόγερμα... Φιλιά !

fractal είπε...

Να ελπίζω πως ένα από αυτά (τα ακρογιάλια) θα είναι από εκείνα που περπάτησε ο Όμηρος. Με την ευκαιρία να σου πώ πως, αύριο το βράδυ είμαι καλεσμέν- σε μιά ολονύχτια ανάγνωση της Ιλιάδας, να διαβάσω και εγώ μιά ραψωδία...θα νηστέψω, θα λουστώ θα βάλω τα καλά της ψυχής μου και θα πάω. Ελπίζω πως και οι άλοι συναναγνώστες θα κάνουν το ίδιο. Το φεγγάρι πάντως είναι πανέτοιμο..

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου Nikiplos, τα είπαμε και στο blog μου, αυτή είναι η Ελλαδίτσα μας τι να κάνουμε; Είμαστε όμως ανεπανόρθωτα ερωτευμένοι μαζί της.
Παλαιότερα που ερχόταν η αδελφή μου από το Λονδίνο κάθε καλοκαίρι, αγόραζε πακέτο για ξενοδοχείο ημιδιατροφή και αεροπορικό εισιτήριο ( Τσάρτερ) και ερχόταν και έμενε στο σπίτι μου. Το πακέτο αν θυμάμαι καλά ήταν φθηνότερο από το αεροπορικό αλερετούρ εισιτήριο.
Δεν γνωρίζω αν ισχύουν αυτά σήμερα αλλά ούτως ή άλλως είναι εξωφρενικό.
Όσο για το δέλεαρ για να έρθουν τουρίστες στην Ελλάδα. Αν αληθεύει το παραπάνω νομίζω ότι τους συμφέρει, ασχέτως αν κάποιοι δεν ξαναέρθουν εξ αιτίας της συμπεριφοράς μας, ταξιτζήδες, εστιάτορες κλπ. ευτυχώς όχι όλοι.
Τον άλλο λόγο, θα τον δεις στην τηλεόραση όταν έρθεις. Μας στέλλουν τους χούλιγκαν (γιατί μόνο έτσι μπορώ να τους αποκαλέσω) και γίνεται το έλα να δεις. Πράγματα που στην πατρίδα τους δεν θα τολμούσαν να τα σκεφτούν όχι και να τα κάνουν. Αυτό αφορά ιδίως τους Άγγλους, τρομάρα τους!

nikiplos είπε...

Αγαπημένο Fractal, τι είναι αυτά που διαβάζω? Ολονύχτια ανάγνωση της Ιλιάδας? Να που υπάρχουν πράγματα που γίνονται εκεί στις αμουδιές του Ομήρου και με κάνουν να χαίρομαι... Αν και η Οδύσσεια είναι το αγαπημένο μου έπος, εν τούτοις και η Ιλιάδα έχει πού όμορφους στίχους. «Ομήρου Αριστεία». Μακάρι να μπορούσα να είμαι κι εγώ παρών... Ίσως ο άνεμος να μου φέρει τις αύρες σας... Να έχεις τα φιλιά μου και καλή δύναμη!

nikiplos είπε...

Αγαπητέ gskastro κάπως αργά διαβάζω το ποστ σου, καθώς έκλεισα ήδη το εισιτήριο... Φυσικά με την Ολυμπιακή αφού όλοι χρεώνουν τα ίδια...
Το πως αντιμετωπίζουμε τον Τουρισμό μας άστο καλύτερα γιατί θα συγχυστώ και δεν το θέλω... Τα Αγγλόπουλα που περιγράφεις κάποτε τα είχα ζήσει... Ήταν τα ίδια που ήταν «παναγίες» μπροστά στην ομάδα και στον Καθηγητή, που μετά στη συνέχεια στην Κέρκυρα (καθώς μου είχαν πει) είχαν ξεσαλώσει... Εννοείται ότι στη χώρα τους δεν διανονούνται να το κάνουν γιατί θα παν «μέσα» και εκεί αν πας μέσα ούτε «τηλέφωνο» δουλεύει ούτε τίποτε... Όσο λέει το χαρτί, θα σκάβουν σε κάποιο από τα χτήματα του Τσαρλς και θα φυτεύουν ορτανσίες για να σωφρονιστουν... (εννοείται αυτή η ήκιστη τιμωρία, γιατί δεν είναι εγκληματίες )

Nefelli είπε...

Πριν μερικά χρόνια, όταν ήμουν στο χώρο του Τουρισμού, με την ιδιότητα του Hotel manager, μου έρχεται μια κράτηση για μια από τις σουίτες του ξενοδοχείου, από μια βρετανική εταιρεία που συνεργαζόμασταν. Όλα ΟΚ, αν δεν είχε πέσει το μάτι μου, στα στοιχεία του πελάτη, που ήταν έλληνας. Φαντάστηκα πως θα ήταν κάποιος που έμενε στο εξωτερικό και έρχεται διακοπές στη Ζάκυνθο. Όταν αφίχθη, στο ξενοδοχείο με την οικογένεια του, κατάλαβα ότι δεν είχαν απομακρυνθεί ούτε λεπτό από τα πάτρια εδάφη. Πιάσαμε χαλαρά συζήτηση και μου είπε πως μένει στην Αθήνα και κάνοντας μια έρευνα διακοπών, συνειδητοποίησε πως οι διακοπές σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, κοστίζουν κατά 1/3 λιγότερο, αν κλείσεις μέσω ξένου τουριστικού πρακτορείου. Εγώ το γνώριζα βέβαια και μπήκα στη διαδικασία να του εξηγώ, πως αυτό συμβαίνει επειδή οι συγκεκριμένες εταιρείες φέρνουν κόσμο, από την 1η Μαΐου, ως τις 30 Οκτώβρη, εξού και οι μειωμένες τιμές που προσυμφωνούνται με συμβόλαια.
Για κοίτα να έρθεις Ελλάδα, μέσω κάποιου travel agency. Υπάρχουν κάποια που λέγονται: LAST MINUTE RESERVATIONS. Αν και κοστίζουν κάτι παραπάνω, από τα υπόλοιπα που πρέπει να κλείσεις αρκετά νωρίτερα,
σίγουρα θα σου έρθει πιο οικονομικά από να ταξιδέψεις με τον γνωστό τρόπο. Κάνε μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο και πίστεψε με, οι διαφορές που θα βρεις στις τιμές, θα σε κάνουν να δακρύσεις....
Με το καλό να μας έρθεις.
Φιλί γλυκό

Nefelli είπε...

:-)
έχοντας τη συνήθεια να αφήνω σχόλια, χωρίς να διαβάζω τα προηγούμενα, μόλις είδα τι σου έγραψε το αγαπημένο μας κάστρο.
Ισχύουν όλα όσα σου γράφει και οι τιμές είναι ακόμη πιο δελεαστικές, λόγω του ανταγωνισμού που έχει χτυπήσει κόκκινο....
ισχύουν και αυτά και τ' άλλα για την πολύ κακή ποιότητα Άγγλων τουριστών, που έρχονται στα νησιά μας.
Τη Ζακυνθούλα μας, την έχουν καταστρέψει με τα καμώματα τους και μην μου τα θυμίζετε, γιατί ντρέπομαι και μόνο που τα σκέφτομαι.

ξανά φιλί

nikiplos είπε...

Nefelli, τι να πω!!! Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Πραγματικά δεν τις ήξερα!!! Δυστυχώς για την ώρα είναι μάλλον άχρηστες, καθώς έχω βγάλει ήδη το εισιτήριο με την ΟΑ (άσε να την πληρώσει και κάποιος...)
Την επόμενη φορά όμως θα τα ψάξω οπωσδήποτε!!!
Για την ώρα δάκρυσα με αυτά που θα πληρώσω στην Ολυμπιακή Αεροπορία...

Τα φιλιά μου!!!

fractal είπε...

Nikiplos καλέ μου. Χίλια ευχαριστώ για τις ευχές σου στην αγαπημένη μου εξαδέλφη. Αν την γνώριζες θα ήξερες πόσο αξιαγάπητο πλάσμα είναι. Έφτασες στην πατρίδα.? Το ξέρεις πως έχεις εδώ ένα πολύ φιλικό σου πρόσωπο Εδώ, στα Μεστά της Χίου..

nikiplos είπε...

fractal, σε ευχαριστώ από καρδιάς για τα λόγια σου... ξέρω και νιώθω ότι είναι βαθιά αληθινά!!! Να είστε καλά και να κρατάτε θερμοπύλες!!! όχι οι διακοπές μου αργούν ακόμη...
να έχεις τα φιλιά μου!!!

Εξύμνoς είπε...

Θα σου τον πιασουν που θα σου τον πιασουν τον ... τουλαχιστον απολαυσε το! Αρα θα ερθεις Ελλαδα τον Αυγουστο αρα εισαι στα πανω σου! Με το καλο!!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

nikiplos πέρασα να σου αφήσω την καλημέρα μου και μια δροσερή εβδομάδα να έχεις.Οσο για τα μοντελάκια που μας κυβερνούν με τα χεράκια μας τα ράβουμε , με τα ματάκια μας τα καμαρώνουμε με την χαζομάρα που κουβαλάμε θα τα λουζόμαστε ,όσο να έρθει ο καιρός να γίνουμε ανθρώποι με νου και γνώση.
Όταν έρθεις με το καλό άφησε μου κάποιο μύνημα, έχω κάτι να σου δώσω ,που πιστεύω πως θα σε συντροφεύσει στις διακοπές σου και θα δροσίσει της ώρες της ξεκούρασης.
Να είσαι καλά.

nikiplos είπε...

Εξύμνος , πάντα το απολαμβάνω... μην ανησυχείς... είμαι σε μια ηλικία που είναι πολύ λίγα τα πράγματα που με κάνουν να βγαίνω απο τα ρούχα μου... Δεν ελπίζω και σε πολλά άλλωστε... ούτε και θέλω να αλλάξω κανέναν που δεν θέλει να αλλάξει... Απλά για την Ελλάδα μας ελπίζω κάποτε σαν κράτος να πληρώνει για την εκπαίδευση (δια βίου) όλα που σήμερα σκορπάει σπάταλα σε ανοησίες. Ίσως σε 50 ή 60 χρόνια... Όχι για μένα... για τα παιδιά... Για να μην γίνει η Ελλάδα Κολομβία ή Μεξικό, και ύστερα την φτύσουν τελείως... (και πρώτοι εμείς...)

nikiplos είπε...

Epikuros, τα τελευταία χρόνια διερρωτώμαι αν όλοι αυτοί είναι μέλη κάποιου κακού θίασου... Και εμείς ως θεατές δεν έχουμε παρά να επιλλέξουμε μεταξύ τριών ή περισσοτέρων κακών χιλιοειδωμένων έργων... Έτσι κι αλλιώς η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, έχει ωριμάσει και το υπάρχον εκλογικό σύστημα είναι αδιέξοδο... Νομίζω πως θα έπρεπε το σύστημα να γίνει Προεδρική Δημοκρατία, αλλά αυτό σηκώνει πολλή κουβέντα... Τώρα κοντά στο νου κι η γνώση, αλλά αν δεν πάθεις δεν μαθαίνεις...
Θα είμαι Αθήνα αρχές Αυγούστου και θα μείνω για λίγες μόνο ημέρες... Ελπίζω να τα καταφέρω...όπως και να έχει να είσαι καλά και σε ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου Nikiplos καμιά φορά η κύρια ανάρτηση γίνεται αιτία για ανταλλαγή απόψεων με μεγάλο ενδιαφέρον.
Έχω κατ’ επανάληψη προβληματιστεί με τα τεκταινόμενα στην πατρίδα μας, γιατί μεταξύ των άλλων θεωρώ ότι είμαι συνυπεύθυνος για ό τι συμβαίνει. Έχω λάβει μέρος σε διεργασίες με άλλα μαζί άτομα και ενώ ξεκινούσαμε με αγαθούς σκοπούς, ανακαλύπταμε στην πορεία ότι είχαμε εκτραπεί.
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο εύκολο είναι να χειραφετηθεί μια υπόθεση από κάποια άτομα που παρεισφρήσανε με δήθεν τους ίδιους σκοπούς και στόχους. Μιλάμε για ικανά αλλά χωρίς ενδοιασμούς άτομα.
Όταν λοιπόν σε μικρές ομάδες γίνονται αυτά τι μπορεί να φανταστεί κανείς για κινήματα, κόμματα, κυβερνήσεις, συνδικάτα; Όπου ο αριθμός των ατόμων είναι πολύ μεγάλος και ο αποπροσανατολισμός του πολύ πιο εύκολη υπόθεση.
Μεγάλο θέμα ανοίξατε, μήπως θα έπρεπε όταν με το καλό περάσουν οι διακοπές όλων μας να ανοίξουμε μια τέτοια συζήτηση;
Καλώς λοιπόν να έρθεις στην Ελλάδα και να περάσεις ευχάριστα. gskastro

ξανθίππη είπε...

Το ότι συνήθως δε σχολιάζω τις αναρτήσεις σου που έχουν τόσο ενδιαφέρουσες απόψεις είναι απλά διοτί συμφωνά απόλυτα με όσα λες, αλλά δεν ξέρω σε τι μπορεί πια να χρησιμεύσει το να τα συζητάμε μεταξύ μας και να μη γίνεται τίποτα! Εδώ όλοι παραπονιόμαστε και τίποτα δε γίνεται ποτέ. Κανείς δεν είναι υπεύθυνος και κανείς δεν αναλαμβάνει... Με κουράζει όλο αυτό. Μήπως απλά πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι ανήκουμε στην Ανατολή να τελειώνει; Να μη στεναχωριόμαστε και τζάμπα. Κάθε μέρα, όλες οι συζητήσεις τα ίδια και τα ίδια! Και αδιέξοδο... Που θα πάει αλήθεια όλο αυτό; Πάντα καταλήγει σε άτοπο...
Ουφ, στεναχωριέμαι πραγματικά γι' αυτόν τον τόπο,γιατί να μαραζώνει έτσι, γιατί να αξίζει αυτόν τον κακομαθημένο λαό, άραγε;

Έχεις τα φιλιά μου, γλυκέ nikiple...

nikiplos είπε...

Αγαπητέ GsKastro, έχεις απόλυτο δίκιο... Η δική μου εμπειρία έχει αναδείξει παρόμοια προβλήματα. Πολλές φορές προκύπτει η προσπάθεια χειραφέτησης ή καπελώματος μιας ομάδας ή διεργασίας, αλλά πολλά απο αυτά τα προβλήματα προκύπτουν και σε άλλες πιο «προχωρημένες ομάδες» από πιο προηγμένες χώρες... Νομίζω ο κοινός παρανομαστής σε όλα αυτά είναι ο ερασιτεχνισμός μας. Βέβαια είμαι αισιόδοξος και νομίζω ότι κάποτε θα μάθουμε κι εμείς... Εξηγώ με παράδειγμα κυρίως για να μην με παρεξηγήσεις. Δούλευα κάποτε με Γερμανούς. Έχοντας συστήσει ακριβώς τους στόχους και τους ρόλους σε όλη τη διάρκεια ύπαρξης της ομάδας, δεν υπήρχαν περιθώρια χειραφέτησης, γιατί κανείς δεν ήθελε να κάνει παραπάνω δουλειά... Τα επιμέρους βήματα είχαν τεθεί και δεν υπήρχαν περιθώρια να τα αγνοήσει κανείς... Αν χάνονταν οι στόχοι η ομάδα αυτοδιαλυόταν. Βλέπεις ότι εμείς εδώ (στην Ελλάδα) δεν ξεκινάμε ποτέ έτσι.Συνήθως οι στόχοι είναι μακρινοί και πιο συχνά ευκτικοί παρά ρεαλιστικοί. Οι ομάδες είναι φίλοι, που προιόντος του χρόνου αλλάζουν και αυτοί και οι διαθέσεις τους. Ιδίως οι Ελληνικές ομάδες είναι συχνά one man work και οι άλλοι συμμετέχουν συνήθως κατ’ όνομα μόνο... Τέλος πάντων επεκτάθηκα χωρίς λόγο, και έχεις δίκιο, η συζήτηση είναι μεγάλη... Καλό καλοκαίρι σε όλους μας φίλε Gskastro

nikiplos είπε...

Ξανθίππη μου!!! Καλημέρα... Είδες, δεν στεναχωριόμαστε, αλλά μας πληγώνει... Όταν βλέπουμε άλλα μέρη με λιγότερες ικανότητες αλλά μεγαλύτερη ομαδικότητα, να καταφέρνουν πράγματα σημαντική κι εμείς μέσα στον αυτισμό μας να εξωραΐζουμε κάθε ελάττωμά μας και να βαυκαλιζόμαστε για το «ωραίον» μας, αλλά με αποτέλεσμα μηδέν, όπως και νά χει αυτό μας πληγώνει... Και η Ανατολή είναι όμορφη, και οι άνθρωποί της και το πιστεύω πραγματικά αυτό, αν εξαιρέσεις κάποια στοιχεία θρησκευτικού φανατισμού και καταπίεσης των γυναικών. Όπου αυτά όμως δεν είναι πρόδηλα, είναι όμορφη. Αλλά απομακρυνόμαστε και απο αυτήν δυστυχώς... Μου θυμίζουμε Αμερικάνους χωρίς φράγκο και υποδομή, που ονειρεύονται τη Νέα Υόρκη, αλλά θα ζήσουν για πάντα στη Οκλαχόμα ή στη Γιούτα. Και κάτι σημαντικό, Ξανθίππη μου! Δεν ανέχομαι τη μιζέρια, και τώρα τελευταία βγαίνει πολλή...Ελπίζω μόνο να είναι φτιαχτή από τα μίντια... Τα φιλιά μου Ξανθίππη και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!!!