Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Μια μικρή αλλά μεγάλη επανάσταση...

Δεν συμβαίνουν κάθε μέρα επαναστάσεις... Eπαναστάσεις που να αλλάζουν και να μεταβάλλουν το τοπίο σε κάτι άλλο, να δίνουν μια νέο χρώμα και δυνατότητες στην ζωή μας. Ειδικά εκεί στην μακρυνή Ελλάδα που μακριά από την Ευρώπη, εγκλωβισμένη στο δικό της ιδιόπαθο σύστημα προσπαθεί να πορευθεί σαν στρατόπεδο, νέων και παλιών φαντάρων...

Μια επανάσταση ήταν το διαδίκτυο, το γνωστό σε όλους μας internet. Έδωσε απίστευτες δυνατότητες στους χρήστες του, ενώ ο όγκος πληροφορίας είναι τόσο μεγάλος πλέον που απαιτείται κόπος όχι στην εύρεσή της αλλά στη διαχείρισή της ώστε να επεξεργαστούμε την πολύτιμη και σωστή πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων την άχρηστη, ανεπιβεβαίωτη και περιττή που αποτελεί σημειωτέον την πλειοψηφία.

Το διαδίκτυο πράγματι άλλαξε τη ζωή μας. Ίσως περισσότερο από το κινητό τηλέφωνο. Έκανε τη γνώση προσιτή σε όλους χωρίς στεγανά και περιορισμούς παίρνοντας το αποκλειστικόν και την αυθεντία από τους μέχρι σήμερα "δασκάλους". Αντίθετα ψήλωσε τον πήχη για τους δασκάλους και τους επιστήμονες, καθώς οποιαδήποτε πληροφορία ή επεξεργασμένη γνώση, ή γνώμη πουν πλέον αυτή θα είναι συγκρίσιμη με πληροφορίες που ευρίσκονται στο διαδίκτυο. Στο ακροατήριο πλέον πληθαίνουν εκείνοι που ξέρουν να βρίσκουν σωστές πληροφορίες και να ξεχωρίζουν "την είρα απο το σιτάρι". Βέβαια εμμένει στο επιστημονικό έργο το δυσκολότερο που είναι η διαχείριση της πληροφορίας. Για αυτό και στις ΗΠΑ σήμερα οι καθηγητές, δεν λέγονται πλέον tutors αλλά facilitators. Για την επανάσταση του διαδικτύου, είχε μιλήσει πριν καν αυτή περαιωθεί ένας διάσημος έλληνας του εξωτερικού, ο Μιχάλης Δερτούζος σε ένα βιβλίο του με τίτλο τι μέλλει γεννέσθαι ήδη από το 1998.

Στην αρχή, οι βιβλιοθήκες και η έντυπη πληροφορία, προέβαλλαν αντίσταση, αλλά τελικά συμπαρασύρθηκαν και αυτές σήμερα στο ρεύμα της εποχής. Πλέον τα περισσότερα βιβλία υπάρχουν στο διαδίκτυο, ενώ τα περισσότερα επιστημονικά περιοδικά είναι είτε διαθέσιμα δωρεάν, είτε άμεσα στην οθόνη μας κατόπιν ευτελούς αντιτίμου. Στους σημερινούς νέους για παράδειγμα θα φαντάζει εξωπραγματικό το να κάνει κανείς στην Αθήνα 2 ώρες ταξίδι aller-retour με τα τριτοκοσμικά λεωφορεία στον Δημόκριτο για να βρεί κάποιος κάτι στην υπερπολύτιμη εκείνα τα χρόνια βιβλιοθήκη του. Συνήθως κάτι ευτελές, έναν απλό μαθηματικό τύπο για παράδειγμα. Εννοείται μετά από πολύωρο ψάξιμο σε ένα καθόλα μη φιλικό περιβάλλον με ωράρια δημοσίου... Σήμερα με ένα απλό κλικ, έρχεται στο πιάτο, κατόπιν λεπτομερειών και επεξηγήσεων. Που τέτοια τύχη τότε...

Σήμερα η μικρή αλλά μεγάλη επανάσταση που θέλω να μιλήσω είναι φυσικά τα i-tunes . Ένα δωρεάν λογισμικό φυλλομετρητή, περιηγητή μέσα σε ειδικές σελίδες. Κατεβαίνει δωρεάν από την ιστοσελίδα της Apple. Ο πολύτιμος θησαυρός που κομίζει δεν υπάρχει μέσα στην πληθώρα βίντεο που κυκλοφορούν εκεί αλλά στην καλά οργανωμένη βιβλιοθήκη πανεπιστημιακών διαλλέξεων. Ολοένα και περισσότερα μεγάλα και διάσημα πανεπιστήμια του εξωτερικού, κατεβάζουν εκεί διαλλέξεις με διάφορες θεματολογίες. Ενίοτε πλήρως ανά θεματικό πεδίο - γνωστικό αντικείμενο, όπως επι παραδείγματι για τη Φυσική, από το πανεπιστήμιο του Stanford ή του Imperial και του Cambridge. Αυτό αποτελεί μια πραγματική επανάσταση για την πορεία των πανεπιστημίων. Ακόμη και σήμερα μια διάλεξη ή ένα μάθημα είναι πολύ πιθανόν να έχει ένα αντίστοιχο από ένα μεγάλο πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Αυτό σημαίνει ότι εντελώς δωρεάν κάποιος μπορεί να κατεβάσει την διάλεξη στο laptop ή στο κινητό του, και να την δει στον νεκρό χρόνο, καθώς ταξιδεύει στο μετρό, ή σε κάποιο αλλο μέσο μαζικής συγκοινωνίας.

Εννοείται ότι για τους έλληνες φοιτητές που επιθυμούν απλά να περάσουν το μάθημα, κάτι τέτοιο δεν ενδείκνυται. Ενδείκνυται όμως για εκείνους που θέλουν να μάθουν πραγματικά ένα γνωστικό αντικείμενο και να αποκτήσουν δεξιότητες και στάσεις πάνω σε αυτό. Φυσικά, τίποτε δεν μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης διάλεξη ή την επαφή με τον διδάσκοντα την διαδραστική επικοινωνία μαζί του. Μπορεί όμως κάλλιστα να αντικαταστήσει εκείνες τις διαλέξεις που δεν εμπεριέχουν διαδραστική επικοινωνία ή είναι κάπως ρηχές (συχνά όχι με ευθύνη των διδασκόντων ιδιαίτερα στα ελληνικά πανεπιστήμια).

Μπείτε λοιπόν, και ταξιδέψτε με τα i-tunes . "Ξαναγραφτείτε" στο Πανεπιστήμιο και αισθανθείτε ότι είστε σε ένα έδρανο... Μάθετε πράγματα απο τους πρωτοπόρους... Οι περισσότερες διαλέξεις είναι στην Αγγλική, υπάρχουν όμως ουκ ολίγες και στη Γαλλική ή σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες. Μέχρι να βγουν στα Ελληνικά, προφανώς οι μη γνωρίζοντες καλά την Αγγλική, θα είναι κάτι σαν αναλφάβητοι, και απο εκεί θα έπρεπε να ξεκινήσουν, χωρίς να θεωρήσουν τούτη μου την παρότρυνση σαν θέσφατο ή πατερναλιστικό αναγκαστικά... μια γνώμη λέμε... Όπως και να έχει είναι διαφορετικό να ακούς μια διάλεξη από τους μεγαλύτερους επιστήμονες και φιλοσόφους και διαφορετικό να την ακούς απο δεύτερο ή καμιά φορά "τρίτο" χέρι.

26 σχόλια:

καλημέρα είπε...

Δεν είχα ιδέα για τα i-tunes. Ανήκω μάλλον στην κατηγορία των σύγχρονων αναλφάβητων, φοβάμαι. Κι όσο οι ξένες γλώσσες δεν είναι το δυνατό μου σημείο, πολύ φοβαμαι ότι έχω χάσει πολλά τρένα και θα χάνω συνέχεια

Roadartist είπε...

Νομίζω πως αυτά που περιγράφεις παραείναι επαναστατικά για την Ελλάδα. Εδώ το ίντερνετ το χρησιμοποιούν ήδη ελάχιστοι πολίτες συγκριτικά με το εξωτερικό. Ρυθμοί ανάπτυξης....της χελώνας!!
Μερικές φορές αισθάνομαι πως και άνθρωποι με εξουσια και δύναμη να αλλάξουν κάτι ζούνε στον Μεσαίωνα, τόσο οπισδοδρομικές είναι οι απόψεις τους..
Κοίτα εδώ πρωτοσέλιδο εφημερίδας πριν λίγες μέρες : http://enomenoiblogers.blogspot.com/2009/10/blog-post_25.html

Ελεος!

Κατάλλα πολύ μας έλειψες, περναγα να δω post σου, αλλά πουυυυ :)
:)
Καλή νύχτα Νικιπλέ μου :) πάω βολτίτσα στη Πλάκα, φιλιά πολλά..

nikiplos είπε...

Αγαπητή Αναστασία (καλημέρα), καλησπέρα... Μάλλον είσαι αρκετά μετριόφρων σε οτι αφορά τις ξένες γλώσσες... Ούτε και μένα ήταν ποτέ το δυνατό μου σημείο να ξέρεις. Ότι έχω κάνει το έχω κάνει με διπλό κόπο από τους περισσότερους που "τό χουν". Δεν πρόκειται να χάσεις κανένα τραίνο... Ξεκίνα μόνη σου και σιγά σιγά με μεράκι θα καταφέρεις πολύ σπουδαία πράγματα... είμαι σίγουρος..

Σε φιλώ!!!

nikiplos είπε...

Αγαπητή καλλιτέχνιδα, καλησπέρα...

Βασικά, άλλο ποστ είχα στο συρτάρι (μεταξύ πολλών) αλλά τώρα που βρήκα ελάχιστο χρόνο είπα να αναρτήσω μια σελίδα που να είναι κάπως χρήσιμη για τον αδαή σαν και μένα... :)

Για το πρωτοσέλιδο της συγκεκριμένης εφημερίδας δεν έχω να πω πολλά... έμεινα ενεός, αν και μάλλον είναι αντίστοιχη και ανάλογη του συντάκτη της...

Αναμφισβήτητα πολλοί άνθρωποι έχουν εξουσία και όχι μόνο δεν διατεθιμένοι να αλλάξουν τίποτε, αλλά αντιθέτως βάζουν εμπόδια σε κάθε νέο (σε ηλικία ή στην καρδιά) άνθρωπο να προχωρήσει...

Τα itunes είναι ένα σημαντικό μέσο να τους υπερκεράσεις όλους αυτούς...

Δεν είμαι ενθουσιασμένος, όμως κρατώ ένα φως ελπίδας...

Το ξέρω ότι σας έλειψα και σας ευχαριστώ για αυτό (είναι πρώτα και κύρια τιμή μου).

Δυστυχώς για όλη τούτη την εβδομάδα, μόνο σήμερα κάπως μπορώ να απαντήσω...

σε φιλώ!!!!

Artanis είπε...

Με ενδιαφέρει ένα μάλλον δύσκολο πεδίο, μακριά από τα πεδία των μαθηματικών ή της οικονομίας...
Το ξέρω εδώ και κάποιον καιρό τη συγκεκρομένη υπηρεσία αλλά δεν την έχω χρησιμοποιήσει ακόμα...Θέλει ψάξιμο...
καλησπέρα από ΝΖ...

nikiplos είπε...

Αγαπητή Αρτάνις, καλησπέρα...

Δεν είναι μόνο τα μαθηματικά, ή η οικονομία... είναι μια πληθώρα από γνωστικά αντικείμενα, φιλοσοφία, βιολογία, εξελικτική βιολογία (όπου μπορείς να ακούσεις διαλέξεις όλων των επιπέδων απο τον ίδιο τον Dawkins).

Ούτε εγώ το ξέρω καλά... είναι σχετικά νέα υπηρεσία, τουλάχιστον όσον αφορά τις διαλέξεις των πανεπιστημίων...

Να είστε καλά εκεί στην ΝΖ, να προσέχετε και καλή δύναμη...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Λες να ξανακαθήσουμε στα θρανία;

Διευρύνονται οι δυνατότητες επιμόρφωσης και αυτό είναι πολύ θετικό
για τις γενεές από 'δω και πέρα

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Καλέ μου φίλε καλώς ορισες στην γειτονιά μας.
Μεγάλη βόλτα η τελευταία και σε πεθύμησα.
Πρέπει να βρω τρόπο και χρόνο να μάθω Αγγλικά για να πλησιάσω στο ελάχιστο την γνώση που κυκλοφορεί στα ουράνια διαδυκτιακά μας στρώματα.
Για την ώρα, μου αρκεί η ανταλλαγή σχολίων στην μικρή μας γειτονιά.
Να είσαι καλά φίλε.

Σταλαγματιά είπε...

Εγώ τώρα φοβάμαι πως ανήκω στην γενιά των σύγχρονων αναλφάβητων.
Πρώτη φορά τα μαθαίνω όλα αυτά και είναι πραγματικά ενδιαφέροντα.
Δεν ξέρω αν οι Έλληνες είναι έτοιμοι για κάτι τόσο "προοδευτικό" ας το πω.
Είμαι έτοιμη όμως εγώ να καθίσω ξανά στα θρανία που μου λείψανε τόσο.
Κι εσύ μας έλειψες, γιατί τόσος καιρός αποχής ;
Να μην ξανά σημειωθεί παρακαλώ :)))

Η Αναστασία είμαι με άλλο όνομα πλέον ;)
Φιλί

Μαργαρίτα είπε...

Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν ήμουν fun της νέας τεχνολογίας. Μου άρεσε πάντα ο παραδοσιακός τρόπος επικοινωνίας, πληροφόρησης κτλ. Προτιμούσα τις επιστολές, τα βιβλία, τα έντυπα περιοδικά! Εφεύραμε τόσους τρόπους να επικοινωνούμε, για να πάψουμε στο τέλος να μιλάμε μεταξύ μας, έλεγε ένας φίλος! Δεν είχε άδικο. Οι νέες τεχνολογίες σίγουρα βοηθούν στην πρόοδο μα παράλληλα αντικαθιστούν και υποκαθιστούν τον άνθρωπο. Τώρα όσο ποτέ άλλοτε βλέπω στην βιβλιοθηκονομία, οι βιβλιοθηκονόμοι να αντικαθίστανται από πληροφορικούς και τα βιβλία από ηλεκτρονικές διευθύνσεις και αυτοματοποιημένα προγράμματα. Όλα για την ευκολία, στην υπηρεσία της έρευνας... Ναι, βέβαια η έρευνα να διευκολυνθεί μα... στο τέλος θα χάσει την αυθεντικότητά της και το ζήλο για αναζήτηση, περιδιάβασμα, σύγκριση, κριτική... Η μυρωδιά του βιβλίου είναι συναρπαστική!!! Δεν αντιλέγω βέβαια στο πόσο χρήσιμη και απαραίτητη είναι η τεχνολογία και πόσες φορές λύνει τα χέρια και προωθεί ανοίγοντας νέους ορίζοντες, μα καλό θα ήταν να υπήρχε ένα μέτρο.

Στα θρανία πάντως πολλές φορές στη ζωή μου επέστρεψα.. μια φορά ακόμη δεν θα έκανε την διαφορά.. αλλά δεν σου κρύβω Νικιπλε μου πως η ιδέα να μας κυβερνούν σε λίγο η/υ με τρομάζει...

Να είσαι καλά στο μακρινό Παρι εύχομαι... και να με συγχωρείς για την έμμεση απογοήτευση μου πάνω σ' αυτό το θέμα....

πολλά μαργαριταρένια φιλιά ***

σταγόνα είπε...

μας έλειψες nikiple και καλώς μας ξανάρθες φέρνοντας την επανάσταση..:):) ιδέα δεν έχω για όλα αυτά που λες αλλά επειδή μου ακούγεται ενδιαφέρον θα το ψάξω και σευχαριστώ:):)
την αγάπη μου στην όμορφη πόλη που ζεις και σε σένα:)

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι πλέον το internet είναι ένα τρομακτικό εκπαιδευτικό εργαλείο. Η υποδομή υπάρχει και μπορούν να προσφερθούν τα πάντα.
Από εκμάθηση ξένων γλωσσών μέχρι πανεπιστημιακές παραδόσεις.

http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/

http://www.dw-world.de/dw/0,,2724,00.html

Fegia είπε...

Bon soir mon ami!
Είναι, όντως , μια εντυπωσιακή, επαναστατική δυνατότητα προσέγγισης στη Γνώση, αδιανόητη πριν από λίγα χρόνια και αρκετά, ακόμη, άγνωστη για τα ελληνικά δεδομένα.
Το i-tunes για τους Mac users είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο, για πολλούς λόγους, μαζί με αυτόν που αναφέρεις.
Χρησιμοποιώ Mac (αποκλειστικά και με ...πάθος) από το 1987... και δεν το έχω μετανοιώσει παρά τις όποιες προσπάθειες εξομοίωσης που επιχειρεί η Microsoft...

Καλό βράδυ φίλε μου.

fractal είπε...

Kαλησπέρα ακριβέ μας ΝΙΚΙΠΛΕ.
Πολύτιμες οι πληροφορίες σου, και υποθέτω πως, για τους περισσότερους από μας, τους απλούς χρήστες του διαδυκτίου, ήταν αγνωστες.
Πάντως ακόμα και στο μέτρο που κάνουμε τη χρήση αυτού του επαναστατικού εργαλείου, και για τις υπηρεσίες που επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε, αυτό το επίτευγμα της ανθρώπινης νόησης είναι απίστευτα ευεργετικό.
Καλό βράδυ να έχεις .

Μετεωρίτης είπε...

Ποιος είπε επιστροφή στα θρανία;!
ΟΟΟΟΟΧΙ !!!!

Πολύ διαφωτιστική η ανάρτηση, αν είχα χρόνο (πολλές φορές το λέω αυτό) θα έκανα θαύματα!
Επειδή όμως τα 2 μου μωράκια...είναι ένα θαύμα από μόνα τους, σας εύχομαι να καταφέρετε να κάνετε αυτό που δεν κατάφερα εγώ, να διευρύνω δηλαδή περαιτέρω τις γνώσεις μου...

πολλούς χαιρετισμούς,
μας λείψατε!

nikiplos είπε...

Προς όλους...
Συγχωρήστε με (άλλη μια φορά για τις καθυστερημένες απαντήσεις...) με την αγάπη μου πάντοτε...

nikiplos είπε...

Αγαπητή Γλαρένια, καλησπέρα...
Δεν είναι απαραίτητο να ξανακαθίσουμε στα θρανία, όμως είναι αναγκαίο να καταφεύγουμε μερικές φορές στην πηγή... Θεωρώ, πως αρκετά σύντομα (πολλές φορές οι εξελίξεις μας ξεπερνούν) θα έχουμε διαλέξεις στα ελληνικά... [Αυτό θα μπορούσε να ξεκινήσει όχι μόνο από τους Έλληνες μέσα στην Ελλάδα, αλλά και από εκείνους που ζουν στο εξωτερικό... ]

nikiplos είπε...

Φίλε Επίκουρε, καλησπέρα... Για τη γλώσσα, ισχύει ότι είπα και στην Γλαρένια... Συμφωνώ για τη χρησιμότητα των δικών μας ανταλλαγών απόψεων και γνώμεων. Φυσικά διαφέρει όταν ανατρέχουμε σε επίσημες πηγές και διαβάζουμε επίσημη και τρέχουσα γνώση... Αυτό ενίοτε εκπίπτει του απτού, όταν μιλάμε για ζητήματα φιλοσοφίας κλπ, όμως σκέψου πως αν είχε κινηματογραφηθεί η ποιητική βραδυά που διοργανώσατε, θα μπορούσε να έχει κατέβει σε έναν πανεπιστημιακό εξυπηρετητή διαδικτύου, και να είναι προσβάσιμη (και δωρεάν) προς ένα ευρύτερο κοινό...
Σε χαιρετώ,

nikiplos είπε...

Αναστασία (Σταλαγματιά) καλησπέρα...
Κι εσείς μου λείψατε αναμφισβήτητα... Μερικές φορές όμως δεν μπορεί κάποιος να κάνει αλλιώς...
Σχετικά με το πόστ, δεν πιστεύω ότι είσαι αναλφάβητη... ενώ όσον αφορά το γλωσσικό θέμα, σε παραπέμπω σε αυτά που είπα στην Γλαρένια και στον Επίκουρο... Οι Έλληνες είμαστε βραδυκίνητοι και αδιάφοροι, σε ομαδικό επίπεδο, σατανάδες όμως σε ατομικό επίπεδο... Το μέσο μπορεί να προσφέρει πολλά σε κείνους που ενδιαφέρονται για το τι συμβαίνει γύρω τους και προσκρούουν σε αγγυλώσεις του ελληνικού, εκπαιδευτικού συστήματος, την αδιαφορία και απροθυμία της πολιτείας και τέλος την έλλειψη υποδομών, ιδίως στην απομονωμένη επαρχία...
Σε φιλώ, γλυκά,.

nikiplos είπε...

Αγαπημένη Μαργαρίτα, πολύ χαίρομαι που διαβάζω νέα σου... μας έλειψες απο τα ποστ να το ξέρεις.... αισθάνομαι όμως πάντοτε την σεντεφένια παρουσία σου... Στο θέμα του βιβλίου και εγώ με τίποτε δεν το αλλάζω, ιδίως εδώ έξω που μπορώ να εξοικονομήσω αρκετό χρόνο στα ΜΜΜ που με πηγαίνουν και με φέρνουν στη δουλειά μου... Το ζήτημα των i-tunes φυσικά, αφορά πηγές πληροφόρησης, επίσημες. Κυρίως προτείνεται απο το ποστ μου για την οργανωμένη και καλά ενημερωμένη πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη e-βιβλίων, διαλέξεων, και διδασκαλίας. Θέλω να πω, δλδ πως οι εισηγήσεις έχουν περάσει από διάφορα επίπεδα αξιολόγησης και έχουν βγει στον "αέρα" κατόπιν αρκετών ωρών επεξεργασίας και ανάδρασης...

Στο εγγύς μέλλον θα μπορούμε να έχουμε μια καλή ενημέρωση από επίσημα χείλη τα οποία (αν τα πράγματα δεν αλλάξουν προς το χειρότερο, πράγμα που πάντοτε εκκρεμεί ως δαμόκλειος σπάθη στις κοινωνίες μας) δεν υπόκεινται, ούτε σε "επικυρώσεις" ούτε σε "λογοκρισίες" επειδή ενοχλούν κάποιους... Αυτός είναι και ο στόχος ενός παγκοσμιοποιημένου εργαλείου γνώσης προσιτό σε όλους και εννοείται δωρεάν, ειδάλλως δεν έχει καμία αξία, αυτοακυρώνεται δλδ.
Σε φιλώ γλυκά νεράϊδα!

nikiplos είπε...

Αγαπημένη Βροχούλα, καλησπέρα... Η πόλη που ζω, είναι πανέμορφη, τώρα στο πόσο μπορώ να την απολαύσω, ας το αφήσω καλύτερα... Εχθές που ήταν αργία, ξαναπήγα μετά από καιρό στα αγαπημένα μου μουσεία...
σε φιλώ, γλυκά...

nikiplos είπε...

Ανώνυμος, συμφωνώ... Κυρίως όπως είπα και πιο πάνω, γιατί το εργαλείο αυτό με τις τεράστιες υποδομές είναι προσιτό στον κόσμο με ελάχιστο αντίτιμο... Το στοίχημα βέβαια είναι να παραμείνουν όλα αυτά ανοικτά και δωρεάν...

nikiplos είπε...

Bonjour cher ami Mac είναι ... πάθος για όσους τα έχουν χρησιμοποιήσει, και σαφώς δεν έχουν ποτέ επιστρέψει στην Μικρομέγαλη κυρία που γερνάει τον υπολογιστή ταχέως. Γνώση αδιανόητη πριν λίγα χρόνια, μπορεί σήμερα να γίνει προσιτή, και το σημαντικότερο, δωρεάν... Το στοίχημα βέβαια είναι να παραμείνει ανοικτή και δωρεάν... Εκεί παίζεται το παιχνίδι και θα παιχτεί σκληρά στο μέλλον, γιατί δεν είναι και λίγο να «ξυπνάς» και να εισάγεις καινά δαιμόνια...
Αναμένω μάλλον τις πρώτες «απαιτήσεις για αντίτιμο», αντιδράσεις «φτωχούληδων του θεού», ενστάσεις για «πολιτική ορθότητα» κοκ...
Αυτά πρέπει να μαχηθούμε με νύχια και δόντια να μείνουν εκτός του παιχνιδιού...


Je t’embrasse

nikiplos είπε...

Αγαπημένο fractal καλημέρα... Απλός χρήστης του διαδυκτίου ένας μπλόγκερ? Δεν το νομίζω... Το διαδίκτυο, προσφέρει ανεκτίμητη πηγή πληροφοριών, δυστυχώς όμως ανεξέλεγκτη... Απαιτείται κάποιοι να ξεδιαλέγουν την είρα από το στάρι, ώστε να υπάρχουν τεκμηριωμένες πηγές και αναφορές σε κάποια τουλάχιστον πράγματα...
Δυστυχώς και εδώ το κέρδος και τα συμφέροντα, δεν εκλείπουν. Άπειρες φορές έχω παραπέμψει με συνδέσμους, που ύστερα από λίγο καιρό, κατεβαίνουν ή «κόβονται» δια ροπάλου. Η πανεπιστημιακή κοινότητα (τουλάχιστον η διεθνής) πρέπει να μείνει έξω από αυτά τα τερτίπια, εδώ για μένα είναι το μεγάλο στοίχημα που θα παιχτεί τα επόμενα χρόνια... Να καταφέρουμε σαν ανθρωπότητα τη γνώση και τον ορθολογισμό, να είναι ανοικτά εργαλεία, ανεπηρέαστα, από πολιτικές διορθώσεις, θρησκείες, μαντήλες και «ανθρωπάκους του θεού».

Εκεί είναι ένα μεγάλο μη κερδισμένο ακόμη στοίχημα...

nikiplos είπε...

Γειά σου ρε Μετεωρίτισσα!!! Πολύ χάρηκα με την επίσκεψή σου! Εννοείται πως να σε αφήσουν οι «κουκουλοφόροι» να κουνηθείς! Αν θέλεις κάνε κι αλλιώς.... Καλά, λέγε λέγε τώρα... Σε βλέπω σε λίγα χρονάκια (πρώτα ο θεός) νυσταγμένη πάνω απο την οθόνη να ακούς μαζί τους βαρετές για σένα διαλέξεις και να νεύεις συγκαταβατικά...

Σας φιλώ και τους 4!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Καλέ μου φίλε,
επειδή αυτό έχει γίνει και είναι και πολύ όμορφη δουλειά,- υπάρχει δηλαδή οπτικοακουστικό υλικό από την βραδιά- θα σου ήμουν ευγνώμων αν μου εξηγούσες πως μπορώ να το κάνω.
Με την αγάπη μου.