Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Η Ανέμη λύθηκε από την κλωστή και γυρίζει ελεύθερη ...

...Πολλά τα στενάχωρα πράγματα και με το να τα παρουσιάσω κι εγώ σαν ένας ακόμη, καταντάει γραφικό... Για αυτό ας ευχηθώ και εγώ σε όλους μας να έχουμε ένα ευχάριστο και όμορφο καλοκαίρι.

...είτε σε βουνό...

...είτε σε θάλασσα.

...Και να ονειρευόμαστε...

..Τα όνειρα γιατρεύουν τις πληγές και δίνουν πάντα λύσεις.... Ας φορτίσουμε μπαταρίες λοιπόν τουλάχιστον... Εγώ αργώ ακόμη να διακοπεύσω... αλλά που θα πάει? Ίδωμεν... καλό καλοκαίρι ας έχουμε...

44 σχόλια:

Roadartist είπε...

Καλησπέρα νικιπλε μου,
Αν και κάτι "ανάποδο" έγινε τις τελευταίες μέρες.. που μου ανέτρεψε την όποια καλή διάθεση.. που είχα..
Από σήμερα προσπάθησα να δω αλλιώς τα πράγματα και πάλι θετικά..γιατί έτσι πρέπει.. και να πείσω τον εαυτό μου..ότι η ζωή είναι το "τώρα" και έτσι πρέπει να τη ζούμε..για αυτό το τώρα..και αυτό!
Και εσύ.. που είσαι στην Γαλλία.. Παίξτο τουρίστας στην πόλη σου.. εγώ συνέχεια αυτό κάνω.. Ήδη σήμερα πήρα...τους δρόμους.. :) Μόλις μπήκα σπίτι από μια βόλτα σε Εξάρχεια, Ακρόπολη, Δ.Αρεοπαγίτου, Πλάκα.. όλοοο με τα πόδια.. :) Όμως περπατώντας νιώθω ελεύθερη.. Αγόρασα και βιβλιαράκια για τις επόμενες ημέρες..
Καλό καλοκαίρι φίλε μου, όπου κ αν είσαι, αξία έχει να ονειρευόμαστε.. συμφωνώ απόλυτα..
Να περάσεις όμορφα με πολλά λυτρωτικά αναζωογονικά όνειρα..
Καλή αντάμωση!

DRN 06 είπε...

Βουνό, βουνό!

Βαρέθηκα τη θάλασσα...

:-)

Σταλαγματιά είπε...

Βουνό ή θάλασσα τι σημασία έχει η διάθεση μετράει και το κέφι.
Ότι κι αν κάνεις να το κάνεις με πάθος και να χαμογελάς.
Σε φιλώ γλυκά!!

Adamantia είπε...

Hταν οντως δυσκολος ο φετινός χειμώνας. Ας τον αφήσουμε για λίγο πίσω κι ας ζήσουμε μικρά ή μεγάλα όνειρα όπου ο καθένας θέλει.
Καλές διακοπές Νικιπλέ μου και φιλιά!

σταγόνα είπε...

εγώ δεν διαποκεύω ποτέ το καλοκαίρι αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να ονειρεύομαι :):)
απολαυστικές διακοπές σου εύχομαι nikiple:) όπου και όποτε!!
φιλιά

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Κι' εγώ αργώ, αλλά δεν πτοούμαι για δυο λόγους.
΄Εχω να περιμενω και από την άλλη απολαμβάνω την τσιμεντούπολη που αδειάζει
Καλά να περνας!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Dr Low είπε...

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και αυτοί που διακο-παίζουν ας κάνουν και μια σκέψη για όσους δουλεύουν και θα βγάλουν το καλοκαίρι όπως το χειμώνα!
Καλώς να έρθουν οι διακοπές σου!!!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Συμπαραστέκομαι εμπράκτως!
Δεν διακοπεύω ποτέ.
Γιατί προσπαθώ να βρίσκω μικρές διακοπές στην καθημερινότητά μου κι έτσι δεν νοιλωθω την ανάγκη των διακοπών.
Καλημέρα Νίκιπλε.

nikiplos είπε...

καλημέρα Αγαπημένη καλλιτέχνιδα!!! Μην πτοείσαι για τίποτε... τα ξέρω αυτά τα ανάποδα... τα έχω συνηθίσει πλέον που δεν κάνω ποτέ μακρόπνοα σχέδια... πλέον έχω φθάσει στο σημείο να τα αγνοώ τελείως και να τα εξορίσσω από τον κόσμο μου... όσο μπορώ άλλωστε. Οι περίπατοι ήταν πάντοτε και για μένα λυτρωτικοί. Παρατηρώ τους ανθρώπους, την αύρα τους τα φευγαλαία βλέμματά τους. Οσμίζομαι τις σκέψεις τους καθώς αποκλεισμένοι σε ένα μποτιλιάρισμα ταξιδεύουν... Εγώ εδώ έχω την τύχη να είμαι όλα μαζί, τουρίστας, εργαζόμενος, ένα είδος μετανάστη κλπ... όλα ένα μίγμα, αισθήσεων και συμπεριφορών και διαπροσωπικών σχέσεων. Τα βιβλία είναι πάντοτε μέσα στις αγορές μου κι ας διαμαρτύρονται εντονότατα εκείνα που είναι στο ράφι και περιμένουν τη σειρά τους... Τις υποσχέσεις μου τις κρατώ πάντα κι έτσι κι εκείνα θα διαβαστούν ότι και να γίνει... Να μην πτοείσαι, να απολαύσεις το χρόνο σου στην Αθήνα που γίνειται η ομορφότεροι τον Αύγουστο (ακόμη και η κακομουτσουνιά μας φεύγει) και να ονειρεύεσαι... Τώρα κοντά θα έρθει και η πανσέληνος, και εγώ τις ομορφότερες πάντοτε από την ακρόπολη ή πλάκα (τα σχετικά ήσυχα μέρη) την έχω απολαύσει... και βέβαια στα βραχάκια του φιλοπάππου που έχω χρόνια να τα δρασκελίσω. Να είσαι καλά!!! και να μην σταματήσεις ποτέ να ονειρεύεσαι!!! Το χρωστάς στον εαυτό σου αυτό. καλή αντάμωση !!! (η ωραιότερη ευχή μακράν)

nikiplos είπε...

Μαγεμένε αυλέ!!! Οι τελευταίες μου ελλαδίτικες διακοπές, περιελάμβαναν βουνό κυρίως... Εδώ στην κεντρική Ευρώπη, τα βουνά (θέλοντας και μη) τα έχω φάει με την κουτάλα, οπότε παρα θιν αλός μάλλον παρέα με κάποιο απο τα βιβλία μου... καλά να περνάς!!!

nikiplos είπε...

Έτσι είναι καλή μου Αναστασία. Η διάθεση και κυρίως το να μην είμαστε σφιγμένοι, ας διώξουμε τους εγωισμούς. Ας μην γίνει μια φορά το δικό μας... Σημασία έχουν οι στιγμές που θα είμαστε με φίλους και θα χαμογελούμε... Αυτό είναι το κυριότερο!!! Και αυτά μένουν... Σου στέλνω πολλά φιλιά!!!

nikiplos είπε...

Αδαμαντία συμφωνώ απόλυτα στον τρόπο που το έθεσες... Μικρά ή μεγάλα τα όνειρα, σημασία να τα ντύσουμε με ένα χαμόγελο και κατανόηση. Κατανόηση για αυτούς που περιμένουν τις διακοπές για να κοκορευτούν. Κατανόηση για εμάς και τον χρόνο που έτσι κι αλλιώς περνάει... Αγάπη για τους πολύ κοντινούς μας ανθρώπους... και εκεί στο βάθος του τοπίου, ένας ορίζοντας μια σελήνη που καθρεπτίζεται στα ασημένια ύδατα... τι άλλο? Καλές διακοπές Αδαμαντία και να είσαι πάντοτε έτσι κοφτερή όπως είσαι!!!

nikiplos είπε...

Βροχούλα, για να μην διακοπεύεις, θα έχεις τους λόγους σου... Εννοείται, τίποτε δεν πρέπει να μας μποδίζει να ονειρευόμαστε... τίποτε... πάντα υπάρχει μια θάλασσα ουρανός, δυο φύλλα αγριελιάς για ίσκιο, κι ένα δισάκι για όνειρα κάτω από κάποιον έναστρο ουρανό!!! φιλιά και κράτα γερά!!!

nikiplos είπε...

Γλαρένια, έτσι ακριβώς είναι. Η Αθήνα τουλάχιστον τον Αύγουστο που αδειάζει γίνεται κάπως ομορφότερη. όπως θα έπρεπε να είναι δλδ. Έτσι είναι καλή μου μην πτοείσαι!!! Έχουμε λαμβάνειν εμείς!!! (τρομάρα μου! )

nikiplos είπε...

Αγαπημένη, Ελ, και εγώ έτσι σε αυτή τη φάση είμαι. Και όχι μόνο αυτό αλλά εξαιτίας του ότι όλοι διακοπεύουν δεν υπάρχει καμία υποστήριξη και πρέπει να σπαταλάω ώρες σε βιβλιοθήκες, μετά να ξημεροβραδιάζομαι στα πισιά και να τρέχω σαν τον Βέγγο για δουλειές άλλων που αρμενίζουν στα πέλαγα... Οι οποίοι βεβαίως στα μέιλ τους διαβεβαιώνουν την κοινωνία ότι πριν φύγουν όλα δούλευαν ολόσωστα... και όταν πιάνεις τη δουλειά τους στα χέρια σου καταλαβαίνεις αυτοστιγμεί πως την έκαναν στο πόδι μεταξύ τύρου και κράσου και σερφαρίσματος σε "εξωτικά" σάιτ... Ας είναι, τουλάχιστον ας πιούν κάνα ουζάκι στην υγειά μου... Διάφορες γρίππες με τριγύρισαν, τις πέρασα όλες στο εργαστήριο από χαιρεκακία να κολήσω τους άλλους (ξέρεις όμως την παροιμία με τα κακά σκυλιά) :) :). Τουλάχιστον ο καιρός μου συμπαραστέκεται, γιατί εδώ συνήθως ρίχνει καρεκλοπόδαρα...

nikiplos είπε...

Φίλε Επίκουρε γειά !!! Οι διακοπές λένε οι Ειδικοί απαιτούνται να είναι δύο εβδομάδων, ώστε την πρώτη να βγάλεις το στρές της δουλειάς, και τη δεύτερη να γεμίσεις μπαταρίες. Έρχονται άλλοι ειδικοί και λένε ότι στις διακοπές πολλοί φίλοι και ζευγάρια τσακώνονται γιατί περιμένουν να βιώσουν φανταστικές στιγμές, και τα ευτράπελα που συνήθως προκύπτουν μαζί με το ερεθισμένο ΕΓΩ της πόλης τους κάνει ευέξαπτους. Άστα... καλύτερα εμείς που έιμαστε παντός καιρού... Οι μικρές διακοπές στην καθημερινότητα είναι το καλύτερο δώρο. Αυτήν την περίοδο φυσικά μου λείπει, αλλά ας είναι... ίδωμεν!

gskastro είπε...

Φίλε Νίκιπλε, καλό καλοκαίρι να έχεις και να περάσεις καλά όποτε και να πάρεις την άδειά σου. Έχεις δίκαιο δεν χρειάζεται να μεμψιμοιρούμε συνέχεια.
Εγώ δεν παίρνω άδεια ούτως ή άλλως και φροντίζω να περνώ καλά εδώ που βρίσκομαι. Θα πάω μόνο ένα γρήγορο επαγγελματικό ταξιδάκι στο Σουδάν. Ελπίζω αυτή τη φορά να μη μου κλέψουν την φωτογραφική όπως έγινε στην Υεμένη, και να φέρω φωτογραφίες για ανάρτηση.
Να είσαι καλά gskastro

nikiplos είπε...

Κάστρο μας καλό καλοκαίρι να έχεις και εσύ και να περάσεις τέλεια και να είσαι πάντοτε δυνατός κι ακμαίος. Στο Σουδάν να μαζέψεις εικόνες και σοφία όπως κάνεις πάντα και να γυρίσεις για να μοιραστείς μαζί μας κάποιες ... Σε φιλώ και καλό ταξίδι να έχεις...

sonia είπε...

kalh ygeia na exoume, kai kala na pername opou kai an eimaste!!!
na roufame san sfougaria gnwseis,eikones,empeiries kai na oneireuomaste opws kai o idios eipes!
:)

fractal είπε...

Καλέ μου ΝΙΚΙΠΛΟΣ
Καμιά φορά αυτά που είναι πολύ πολύ κοντά μας, είναι πολύ όμορφα μα είναι δύσκολο να τα αναγνωρίσουμε. Πολλές φορές όταν είμαι μόν- σε κάποιο απομακρο μέρος παίζω το παιχνίδι του πρωτόπλαστου (αν είμαι σε θάλασσα, του Οδυσσέα). Πείθω τον εαυτό μου πως εκείνη τη στιγμή γεννιέμαι και προσπαθώ να δω τα πάντα γύρω μου σαν πρωτόπλαστος ή σαν τον Οδυσσέα που ξέβρασε η θάλασσα. Πολλές είναι οι φορές ανακαλύπτω κάτι σπουδαίο. Να είσαι καλά όπου και αν είσαι.

Artanis είπε...

Καλό μήνα Νικιπλέ και καλά να περνάς κι εσύ...Και ό,τι σε στεναχώρησε, μην το σκέφτεσαι...
Σε φιλώ, (εγώ θα πάρω λίγο απ' όλα)...

nikiplos είπε...

Sonia, καλώς σε βρίσκω ξανά!!! Ελπίζω να ξεκλέψεις κάποιες μέρες για διακοπές... Κυρίως εικόνες να μαζέψουμε... όμορφες εικόνες... αυτές μένουν στο άλμπουμ της ψυχής μας... Να είσαι καλά και να περάσεις όμορφα!

nikiplos είπε...

Καλό μου Φράκταλ, πολύ όμορφη αυτή η τεχνική σου!!! Μπορούμε άραγε να "σβήσουμε" την μνήμη και να ξαναδούμε ένα μέρος απο την αρχή? Και εγώ συχνά το προσπαθώ, όμως ενίοτε το παρελθόν μας σημαδεύει διάνα... Τα ίχνη του χρόνου, τα γερασμένα βλέμματα, η φθορά, όλα αυτά μαζί με τα νέα γεννήματα, συνθέτουν το πάντοτε πολύπλοκο για μας καινούριο τώρα. Και σαν τον Οδυσσέα, που πείθει τον εαυτό του, ότι ακόμη και τον καπνό του σπιτιού του να αντικρύσει του φθάνει... Μα στο τέλος, επιβάλλει το παρελθόν του στο σπίτι του. Στο τέλος θα σκοτώσει αν μπορεί τους μνηστήρες και μετά θα προβεί στην κάθαρση...

nikiplos είπε...

Καλή μου φίλη Αρτάνιδα, να περάσεις κι εσύ όμορφα εκεί κάτω... Τώρα θα πρέπει να είστε στο κέντρο του χειμώνα έτσι δεν είναι? Αγάντα, και τελειώνει σύντομα για να έρθει σε εσάς εκεί η άνοιξη.
φιλιά

Μαργαρίτα είπε...

Καλές διακοπές Νικίπλε μου
ομολογώ πως αυτή σου η ανάρτηση
με έκανε να χαμογελάσω πλατιά!!
Όμορφηηηη!!!

Σε φιλώ καλέ μου φίλε ***

irlandos είπε...

Καλές διακοπές φίλε Νικιπλε.
Εγώ μόλις επέστρεψα - έτσι είναι αυτά τα πράγματα: άλλοι επιστρέφουν, άλλοι φεύγουν και άλλοι σχεδιάζουν τις διακοπές τους.

Φιλικά,

Ιρλανδός

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Kαλές διακοπές nikiple..όπου κι αν βρίσκεσαι!

Μετεωρίτης είπε...

ακόμα κρατάνε οι διακοπές;

...Τυχερούλη!

καλημέρα είπε...

Μια καλησπέρα και φιλιά από τη Θεσσαλονίκη.
Όλα καλά; Άντε, αν όχι όλα, τα πιο πολλά έστω;

Roadartist είπε...

Όλα καλά???

Σαν πολύ κράτησαν οι διακοπές σου ε?? Εύχομαι ναι.. και κυρίως να είσαι καλά!

nikiplos είπε...

Προς όλους τους ανωτέρω...
(Συγχωρείστε με που δεν απαντώ προσωπικά... Δεν το κάνω από αγένεια, αλλά από τη θέση ότι όλους σας αγαπώ το ίδιο και ίδια...)

Πήγα για λίγες μέρες διακοπές... Αν και ήθελα να μείνω περισσότερο δυστυχώς αυτό δεν ήταν δυνατόν... Προτίμησα να κρατήσω συντροφιά σε ανθρώπους δικούς μου που περνούσαν δύσκολες ώρες και έτσι πολλούς φίλους και συγκενείς δεν είδα καθόλου ή τουλάχιστον όσο ήθελα. Δεν ξέρω αν με παρεξήγησαν αλλά ελπίζω κάπου μέσα τους να κράτησαν και κάποιες επιφυλάξεις για την παρεξήγησή τους...

Το πέρας των διακοπών ήρθε σύντομο, την επάρατη όμως φράση "καλό χειμώνα" δεν την ξεστομίζω, καθώς στην χώρα μας, το καλοκαίρι καλά κρατεί μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη εις μάτην των Δημοσιογραφίσκων που ξεπετάχτηκαν σαν τα κοκκόρια στο άκουσμα και μόνο της λέξης "εκλογές". Αγνοήστε τους και χαρείτε το καλοκαίρι...

Εδώ πίσω με υποδέχτηκε ένας ήλιος και 18 βαθμοί, το κλασσικό καλοκαίρι αλλά παριζιέν....

Βρίσκομαι σε έναν κυκεώνα αποφάσεων για το τι πρέπει και τι μπορώ να κάνω. Χαμένος μέσα στις σκέψεις μου λοιπόν σας στέλνω με την ανέμη την Αγάπη μου, τα φιλιά μου και μια δροσερή θερρινή αγκαλιά...
Σε όλους και ειδικά τους

Μαργαρίτα, Ιρλανδό, Νικο, Μετεωρίτη, Αναστασία (καλημέρα) και Roadartist που άφησα ασχολίαστους!!!

Σας φιλώ.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Καλώς μου τον.
Καλή υγεία, ευχάριστη διάθεση, αγάπη για την ζωή.
Ευχή να τα έχεις και να μας τα μοιράζεις.
Καλή εβδομάδα φίλε.

nikiplos είπε...

Φίλε Επίκουρε, οι αναρτήσεις σου ήταν μια πραγματική όαση για μένα τούτες τις μέρες... Η ποίηση είναι πολύτιμος σύμμαχος και οι στίχοι βάλσαμο... Να είσαι καλά.

καλημέρα είπε...

καλησπέρα Νίκιπλε μου,
ελπίζω να είσαι καλά, δυνατός και θελω να σου πω πως λείπει η παρουσία σου, παντα τόσο ουσιαστική,
τους χαιρετισμούς μου απο Θεσσαλονίκη

Άνεμος είπε...

Είπα να πω ένα γεια! Έτσι. Και δε χρειάζεται να απαντήσεις φίλε! Πες ότι απάντησες. Ελπίζω να βρεις σύντομα τις απαντήσεις που χρειάζεσαι...

nikiplos είπε...

Αγαπητή Αναστασία (καλημέρα) καλημέρα!!! Σε ευχαριστώ για τα πολύ καλά σου λόγια που έρχονται να με βρούν σε μια περίοδο που το ομολογώ είχα ανάγκη να ακούσω έναν καλό λόγο... Να είσαι καλά, σε φιλώ!

nikiplos είπε...

Φίλε Άνεμε, δεν είναι οι απαντήσεις, αλλά τα σχόλια που μιλούν απο μόνα τους... Σας διαβάζω τους περισσότερους αργά τα βράδυα... Αλλά μετά απο 16 ημερίσιες ώρες στην οθόνη δεν είναι εύκολο να σκεφτείς για να γράψεις κάτι....
Για τις απαντήσεις τα πράγματα δεν είναι εύκολα όπως ξέρεις... περιμένω "τα σημάδια"...

Να είσαι καλά!

Roadartist είπε...

Την καλησπέρα μου, καλή Κυριακή!
16 ώρες στην οθόνη ε? Το ότι μας έχεις λείψει είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο.. Αφήνω κάτι που μου θυμίζει πολύ Παρίσι (και ας μην έχω έρθει ακόμα ποτέ :))
http://www.youtube.com/watch?v=YGu-gqSr3-s
Πολλά φιλιά :)

nikiplos είπε...

Καλιτέχνιδα, τα λόγια σου βάλσμαμο και το τραγούδι απο τα πιο αγαπημένα μου. Σε ευχαριστώ γιατί διανύω μια περίοδο που τα χρειάζομαι...
Παράδοξα κάνει εδώ ένα όψιμο καλοκαίρι με λιακάδες, αλλά οσονούπω, θα αρχίσει ο μολυβής ουρανός που θα ξεσκεπαστεί πάλι τον Μάϊο...

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Καλά που είδα σχόλιο στην Αδαμαντία και πήρα χαμπάρι πως είσαι εδώ. Μαζί μας.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

ένα έντερ τί κάνει!!!
Δεν πρόλαβα να πω ένα γειά.
Γειά σου λοιπόν, καλέ μου φίλε.

Εξύμνoς είπε...

Καλησπερα Νικιπλε!! Ποσο καιρο εχω να σε επισκευτω... Μολις μου ηρθαν στο μυαλο οι μερες που εγραφα τις σκεψεις μου στο blog μου και μου απαντουσες με τοση αφοσιωση και τα ποστακια σου που παντα με εντυπωσιαζε το ποσο ομορφα γραμμενα ηταν! Σ' ευχαριστω πολυ!!
Εχεις πολυ καιρο να κανεις ποστ! Θα χαρω να δω το ιστολογιο σου στα "προσφατα ανανεωμενα" στο blogroll μου!! Να εισαι καλα!! Θα τα λεμε!!

nikiplos είπε...

Φίλε Επίκουρε το σχόλιό σου μου έδωσε απέραντη χαρά... Κυρίως γιατί αν και έχω άπειρο τρέξιμο και προσπαθώ να προλάβω όσο μπορώ, σχολιάζω φευγαλαία, ενώ υπάρχουν ποστ που για να γράψω κάτι πρέπει να καθήσω αρκετό καιρό...

Σε ευχαριστώ φίλε γιατί πρέπει να ξέρεις πως και εγώ σας παρακολουθώ...

Αγάντα!

nikiplos είπε...

Φίλε Εξύμνε, με εξέπληξε ευχάριστα το σχόλιό σου... Ξέρω ότι πάντα διαβάζεις και για να είμαι ειλικρινής τα σχόλιά σου πάντοτε με κολάκευαν. Σε διαβάζω και εγώ, μα κυρίως χαίρομαι την δροσιά της νιότης που έχουν τα πόστ σου... Αυτήν να διαφυλλάξεις και να μην τη χάσεις...

Σε φιλώ.