Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

10 Αγάπες...

Στα 3 περίπου χρόνια της ψηφιακής παρουσίας μου έχω αρκετές φορές συμμετάσχει σε παιχνίδι που υποδηλώνει ζητήματα του χαρακτήρα ή της εκάστοτε "φάσης" που ο καθείς περνάει εκείνη τη στιγμή όταν δλδ ανταποκρίνεται σε ένα τεστ. Η καλή φίλη roadartist με κάλεσε λοιπόν να δώσω κι εγώ 10 αγάπες μου. Ιδού λοιπόν:
  • 1. Ο Έρωτας... χωρίς σχόλια...
  • 2. Η Μουσική... έχω περάσει αρκετό διάστημα χωρίς ανθρώπους, ποτέ χωρίς μουσική.
  • 3. Η Τέχνη... Σε όλες τις εκφάνσεις της. Εξωραΐζει τη ζωή μας. Ομορφαίνει τον κόσμο μας και πλαταίνει τον νου... Ανοίγει παράθυρα, προσφέρει έμπνευση και φαντασία.
  • 4. Οι γάτες/τοι. Τίμιοι και ισόνομοι ακριβοί φίλοι. Ως φιλόζωος, αγαπώ όλους τους τετράποδους φίλους, αλλά τα αιλουροειδή, έχουν μιαν ανώτερη θέση.
  • 5. Το καλό κρασί... Ετούτη την περίοδο Θαλασσίτης Σαντορίνης. Στην Γαλλία chateau de Carbonais.
  • 6. Η Γνώση... κυρίως το εκτυφλωτικό φως της. Ο Διαφωτισμός έκανε τους ευρωπαίους αυτό που είναι από μουζίκους...
  • 7. Τα Δείπνα. Με παρέες. Εκείνα που ξεκινούν και τελειώνουν όποτε... Με λιτό φαγητό, καλό κρασί απαλή μουσική, και τον καπνό της πίπας μου-τουτέστιν αυστηρά σε εξωτερικούς χώρους.
  • 8. Τα ταξίδια... μικρές ζωές μες τη ζωή μας.
  • 9. Το Σινεμά... Με ταξιδεύει... αλλά είναι στιγμές που με εξυψώνει, όπως τα "Φτερά του Έρωτα" του Βιμ Βέντερς.
  • 10. Τα βιβλία... προσφέρουν όμορφα και ήσυχα ταξίδια, με συνοδεία απαλής μουσικής...
  • +1 που έχει εκλείψει πλέον... και μου λείπει αφάνταστα, αλλά στην εποχή μας είναι πλέον αναχρονιστική. Την αλληλογραφία. Μου προσέφερε όμορφες στιγμές και πραγματική αγωνία μέχρι να φθάσω στο σπίτι μου και να διαβάσω τις επιστολές με την ησυχία μου...

καλώ (και παρακαλώ ) όποιον θέλει να συμμετάσχει στο παιχνίδι...

11 σχόλια:

Roadartist είπε...

Δεν έχω λόγια για τις αγάπες που έγραψες! Ήταν σαν να άκουγα εμένα μα μιλάω για τις δικές μου αγάπες.. Τώρα κατάλαβα τι εννοούσες στο σχόλιο σου.. Από το 1 έως και το +1.. απόλυτη ταύτιση πραγματικά.. Ευχαριστώ πάρα πολύ nikiple..

Roadartist είπε...

Επίσης να ευχηθώ ολόψυχα να έχεις πάντα δίπλα σου και στη ζωή σου όλα εκείνα που αγαπάς.. εύχομαι να τα έχεις πάντα κοντά σου και να αισθάνεσαι πλήρης!

nikiplos είπε...

Αγαπητή καλλιτέχνιδα, εγώ πρέπει να σε ευχαριστήσω για την ιδιαίτερη πρόσκληση... Χάρηκα ιδιαίτερα για την ταύτιση, να το ξέρεις!

Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου... Ξέρεις ακόμη κι όταν δεν τα έχουμε όλα χαιρόμαστε ιδιαίτερα για εκείνα που καταφέρνουμε στιγμές, στιγμές... Στα εύχομαι ολόψυχα και για σένα...

Thalassenia είπε...

Εγώ πάλι θέλω να σε καλέσω για ένα δείπνο, με καλό κρασί και μουσική, χωρίς γάτες όμως. Μόνο απ΄έξω περνούν με επιφύλαξη.
Το αυθόρμητο και παρορμητικό μου αυτό έγραψε nikiple.
Και επειδή μάλλον δεν είμαστε δίπλα, θα κάνεις και ταξίδι.
4 στα 10+1. Ίσως είναι καλή πρόταση.

Ευπρόσδεκτος με τις αγάπες σου.


σ.σ.Η roadartist έχει ανοιχτή πρόσκληση από παλιά.

nikiplos είπε...

Αγαπητή Thalassenia, με τιμάει πολύ η πρόσκλησή σου! Το αυθόρμητο και παρορμητικό σου πράγματι είναι νερό πηγής!
4 στα 10+1? Χμ χαίρομαι στ' αλήθεια!

Σταλαγματιά είπε...

Η αλληλογραφία... πόσο σύμφωνη με βρίσεις....άλλωστε οι λέξεις σε "χαρτί" βγαίνουν πιο εύκολα και η ψυχή ξεδιπλώνει τα κρυμμένα μυστικά της χωρίς να φοβάται ....

Μου έλειψες :)

Artanis είπε...

Το έπαιξα κι εγώ, πριν λίγες μέρες...
Όμορφες οι αγάπες σου, καλησπέρα από ΝΖ και καλό μήνα...

Άστρια είπε...

Όλες οι αγάπες σου αγαπητέ Νίκηπλε όπως φανταζόμουνα ότι θα ήταν:)!

και συγκρίνοντας βρήκα 10 στα 10+1:)

δηλαδή για το 4, συγκριτικά, ο σκύλος, ίσως γιατί είχα ένα σκυλακι πολλά χρόνια που καταλάβαινε και επικοινωνούσε περισσότερο από άνθρωπος.
Για το τραπέζι και το κρασί να προσθέσω και την σαμπάνια στα πιο γιορτινά καθώς και το ωραίο στρώσιμο του τραπεζιού και για τον κινηματογράφο, την ομορφιά του θερινού σινεμά.
Και για το 10+1 ιδιαίτερα, να πω ότι μου θύμισες με συγκίνηση την πολυαγαπημένη Αρσακειάδα γιαγιά μου, που επειδή δεν έβλεπε καλά, της έγραφα τα γράμματά της και βεβαίως τις Χριστουγεννιάτικες και Πασχαλινές κάρτες, νοιώθοντας και όλη την αγωνία της απάντησης από ξενιτεμένους συγγενείς:)

Καλό μήνα:)

nikiplos είπε...

Αγαπητή Αναστασία, (Σταλαγματιά) καλησπέρα!!! Πράγματι έχεις δίκιο για τη γραπτή αλληλογραφία... Αν και για να είμαι ειλικρινής, λυπάμαι που κάποτε κάποιοι/ες έπρεπε να διαβάζουν τα κολυβογράμματά μου... ;)

Εν τούτοις ήμουν πολύ τακτικός και κάποτε επικοινωνούσα συχνότατα και με το εξωτερικό... Άλλα χρόνια...

Σε φιλώ!

nikiplos είπε...

Αγαπητή Αρτάνις καλησπέρα...!
Θα έπαιξες όταν είχα χάσει αρκετά επεισόδια! Τι να λέω τώρα, εδώ σε άφησε εκδρομική και γυρνώντας σε βρήκα εν σεισμώ!

Λοιπόν καλή άνοιξη εύχομαι που εκεί κάτω θα έχει αρχίσει να ανθίζει!
φιλιά

nikiplos είπε...

Αγαπητή Άστρια! καλησπέρα!
Χαίρομαι που έχουμε κοινές αγάπες...
Για το σκυλί καταννοώ... άλλωστε πολλοί φίλοι/ες μου έχουν τετράποδους συντρόφους...

Συμφωνώ και επαυξάνω για το στρώσιμο-επιλλογές ενός γιορτινού τραπεζιού, αν και (καίτοι 2 χρόνια στη Γαλλία) ποτέ δεν έγινα φίλος της Σαμπάνιας... Το θερινό σινεμά είναι πλέον βιωματική διασκέδαση... Θα σου έχουν μείνει όμορφες στιγμές με τη γιαγιά σου που θα μιλούσε (και έγραφε) άριστα και θα σε δίδαξε πολλά...

φιλιά